Les 20 jornades de la trufa Morella-Els Ports arranquen el divendres

Amb un acte d'inauguració que inclou degustació de torrades amb trufa i tast de vi

El divendres 27 de gener arranquen les Jornades de la trufa Morella-Els Ports, les quals compleixen 20 anys. L’ajuntament albergarà l’acte d’inauguració amb una mostra de plats de tots els menús, així com la degustació de torrades amb trufa i tast de vi. Aquestes jornades gastronòmiques s’allargaran fins al 12 de març amb menús especials als restaurants, visites temàtiques per la ciutat, tallers gastronòmics i cosmètics i el festival gastro-literari Morella negra com la trufa. També s’ha programat la projecció de la pel·lícula “El menú”. També al mes de febrer coincidirà amb altres cites importants com l’homenatge al periodista morellà Josep Martí Gómez i amb Carnestoltes.

La regidora de Promoció Turística i Comerç, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “el divendres arranca la 20 edició de les jornades de la trufa, les quals són molt especials per a fomentar la nostra gastronomia i un producte tan característic en la nostra zona com és la tuber melanosporum”. L’edil ha explicat “aquest any, com a novetat, hi ha diferents activitats com tallers gastronòmics i cosmètics, així com visites guiades” i ha afegit que “dins d’aquestes jornades, també se celebra el festival gastro-literari Morella negra com la trufa des del 3 fins al 5 de març”. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a visitar Morella i disfrutar de la gastronomia durant estes jornades”.

Cal explicar que aquestes jornades tenen com a protagonista la trufa negra dels Ports. Es tracta d’un producte molt versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat de receptes. Plats tradicionals i innovadors accepten el sabor de la trufa per a oferir una experiència diferent i, fins i tot, els dolços i postres es combinen amb aquest fong considerat el diamant negre dels Ports. Trufa laminada simplement amb oli i sal, cura per acompanyar amanides o carpaccios, per aromatitzar receptes de caldos o ous. També enriqueix les carns farcides, fins i tot brilla en les postres. La intensitat del seu gust, l’aroma i la versatilitat que ofereix en cuinar-la, converteixen aquest fruit en la joia de la cuina morellana.

Directe