Els restaurants de Morella encara ofereixen menús amb trufa

Alguns establiments allarguen les jornades mentre tinguen producte

Les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports posaven el punt final de manera oficial el passat 13 de març. Tot i això, alguns dels restaurants continuen amb la seua oferta de menús especials amb aquest producte a causa que s’allarga la temporada. D’aquesta manera, Cardenal Ram, Daluan, El Faixero, El Mesón del Pastor, La Fonda Moreno, La Fonda, Pizzeria Lola i Vinatea oferiran aquesta especialitat en les seues cartes per a disfrutar de l’aroma i versatilitat d’un producte autòcton que accepta una gran varietat de receptes des de les més tradicionals fins a les tècniques més innovadores durant unes setmanes més.

A més dels plats i menús dels restaurants, els comerços de Morella i tota la comarca ofereixen productes elaborats amb trufa. Formatges, olis, patés i altres produccions estan disponibles en Aromes de Morella, Bolíssim, Carnisseria l’Arc, Carnisseria Vicente, Carns Noel, Comestibles Argimiro, Mercat dels Ports, Pastor de Morella, i Sergi Marín i Monfort per a disfrutar de l’exquisit sabor i la versatilitat de la trufa en qualsevol moment.

Aquestes jornades tenen com a protagonista la trufa negra dels Ports. Es tracta d’un producte molt versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat de receptes. Plats tradicionals i innovadors accepten el sabor de la trufa per a oferir una experiència diferent i, fins i tot, els dolços i postres es combinen amb aquest fong considerat el diamant negre dels Ports. Trufa laminada simplement amb oli i sal, cura per acompanyar amanides o carpaccios, per aromatitzar receptes de caldos o ous. També enriqueix les carns farcides, fins i tot brilla en les postres. La intensitat del seu gust, l’aroma i la versatilitat que ofereix en cuinar-la, converteixen aquest fruit en la joia de la cuina morellana.

Tota la informació sobre els restaurants i comerços que participen en les XIX jornades de la trufa es troba a la web turística de Morella.

Amb la mirada posada
en les XX jornades

Amb les últimes setmanes de temporada de la trufa dels Ports, Morella ja planteja la pròxima edició d’aquestes jornades gastronòmiques. Les jornades de la trufa Morella-Els Ports celebraran la seua 20a edició a entre els mesos de gener i març de l’any 2023 i està previst que tornen les activitats especials i presencials. Els showcookings i degustacions dels productes són una part molt important de les jornades, les quals no s’han realitzat en les dues últimes edicions a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Directe