Últim cap de setmana de les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports

Els menús especials dels nou restaurants estan disponibles fins el diumenge 13 de març

Les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports viuen els seus últims dies amb el final de la temporada d’aquest producte gastronòmic. Fins al diumenge 13 de març, Cardenal Ram, Casa Roque, Daluan, El Faixero, El Mesón del Pastor, La Fonda Moreno, La Fonda, Pizzeria Lola i Vinatea oferiran aquesta especialitat en les seues cartes per a disfrutar de l’aroma i versatilitat d’un producte autòcton que accepta una gran varietat de receptes des de les més tradicionals fins a les tècniques més innovadores.

A més dels plats i menús dels restaurants, els comerços de Morella i tota la comarca ofereixen productes elaborats amb trufa. Formatges, olis, patés i altres produccions estan disponibles en Aromes de Morella, Bolíssim, Carnisseria l’Arc, Carnisseria Vicente, Carns Noel, Comestibles Argimiro, Mercat dels Ports, Pastor de Morella, i Sergi Marín i Monfort per a disfrutar de l’exquisit sabor i la versatilitat de la trufa en qualsevol moment. Tota la informació sobre els restaurants i comerços que participen en les XIX jornades de la trufa es troba a www.morellaturistica.com.

La regidora de Comerç i Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “les jornades de la trufa han sigut molt positives per a la ciutat durant aquestos mesos de temporada del producte estrella de la comarca”. L’edil ha explicat que “enguany ha sigut una edició amb limitacions a causa de la pandèmia, però l’any que ve, en la 20a edició, esperem recuperar les activitats presencials amb els showcookings i degustacions”. Finalment, Mari ha volgut “animar a totes i tots a disfrutar d’aquestes jornades gastronòmiques en els últims dies que s’oferiran menús i productes especials”.

Aquestes jornades tenen com a protagonista la trufa negra dels Ports. Es tracta d’un producte molt versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat de receptes. Plats tradicionals i innovadors accepten el sabor de la trufa per a oferir una experiència diferent i, fins i tot, els dolços i postres es combinen amb aquest fong considerat el diamant negre dels Ports. Trufa laminada simplement amb oli i sal, cura per acompanyar amanides o carpaccios, per aromatitzar receptes de caldos o ous. També enriqueix les carns farcides, fins i tot brilla en les postres. La intensitat del seu gust, l’aroma i la versatilitat que ofereix en cuinar-la, converteixen aquest fruit en la joia de la cuina morellana.

Directe