Peníscola presenta la programació de Nadal per brillar més que mai

En un any molt especial marcat pel triomf al "Junts Brillem Més" de Ferrero Rocher

Les àrees de Turisme, Festes i Cultura de l’Ajuntament de Peníscola han donat a conèixer aquest matí la programació nadalenca. L’agenda festiva comptarà amb activitats per a tots els públics en un any molt especial marcat pel triomf de la candidatura del municipi dins de la iniciativa de Ferrero Rocher, “Junts Brillem Més”.

Peníscola brillarà més que mai aquest Nadal gràcies a l’enllumenat amb el qual la marca de bombons ha obsequiat al municipi. Dissabte que ve a la nit s’emetrà en directe l’acte d’encesa de les llums nadalenques a través del programa Dissabte Deluxe, en Telecinco. Els actes festius compten amb la col·laboració de diferents associacions locals que, cada any, es bolquen en l’organització de la celebració del Nadal a Peníscola. Una d’elles és la Casa d’Andalusia de Peníscola, que va celebrar dissabte passat el seu tradicional “zambombada” i xocolatada al Carrer Maestrat. La cultura andalusa continuarà sent present en el municipi amb el Festival de Nadal a càrrec del Centre Cultural Andalús en l’Edifici Sociocultural dissabte que ve, 18 de desembre. Per a tancar aquest cap de setmana, el diumenge 19 a partir de les 17:00h tindrà lloc en el mateix edifici el concert de Nadal de la Banda Juvenil de Música i els conjunts corals de la “Associació Cultural Escola de Música Ciutat de Peníscola”.

Els més petits gaudiran d’aquestes esperades festes a través d’una sèrie d’actes dissenyats per a ells com la visita del Patge Real al col·legi Jaime Sanz el dia 22. El regidor de Festes, Ramón Simó, ha anunciat que enguany hi haurà modificacions en el desenvolupament d’actes com l’arribada de Papà Noel i de SS.MM els Reis Mags. “Papà Noel arribarà a Peníscola el 25 de desembre a les 18:00h a la Plaça de Bous, a diferència d’edicions anteriors”, ha detallat Simó. L’arribada de SS.MM els Reis Mags d’Orient s’efectuarà per via marítima i arribaran al port pesquer el dimecres, 5 de gener, a les 18:00h. Els amants dels pessebres podran visitar la demostració de “Ciutat de Gaya” des del 22 de desembre fins al 9 de gener. L’edil ha anunciat que la programació religiosa se centrarà en la Missa del Gall del 24 de desembre a les 20:00h, la Missa de Nadal del 25 a les 12:00h, la Missa de Sant Esteban el 26 a les 12:00h, la Santa Missa d’Any Nou de l’1 de gener a les 12:00h i la Missa del Dia de Reis amb la presència de SS.MM el dia 6. La Coral Polifònica i l’Associació Musical Verge de Ermitana participaran en les celebracions religioses del 26 de desembre i del 6 de gener, en les quals se celebrarà la tradicional cercavila pels carrers del barri antic.

L’Associació Cultural de Moros i Cristians s’encarregarà de la recollida de regals per als nens i nenes de Peníscola, que podrà efectuar-se a la “Casa de l’Aigua” el 24 de desembre i el 5 de gener al matí. La regidoria de Festes ha programat diferents activitats per a acomiadar l’any com el repartiment de raïm i cava a l’Ajuntament i en la Llar del Jubilat, així com el ball per a celebrar l’inici de 2022 en el recinte del Centre d’Estudis.

Per part seva, la regidora de Turisme, Raquel París, ha anunciat que Peníscola acollirà un Mercat Medieval del 30 de desembre al 2 de gener en la Plaça Santa María i la Plaça de Bous, enclavament que estarà il·luminat per l’enllumenat de Ferrero Rocher.

Directe