El 24 de gener comencen les XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports

El 14, 15 i 16 de febrer se celebrarà el festival gastro-literari Morella negra com la trufa

El 24 de gener comencen les XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports

La gastronomia és una de les característiques importants d’aquesta zona amb la trufa com un dels ingredients més rellevants. D’aquesta manera, les XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports tornaran a la ciutat des del 24 de gener i s’allargaran fins al 15 de març amb diferents degustacions, showcooking i menús especials amb el diamant negre dels Ports com a protagonista. A més, dins d’aquestes jornades, se celebrarà el festival gastro-literari Morella negra com la trufa els dies 14, 15 i 16 de febrer.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “les Jornades de la trufa Morella-Els Ports són molt importants per a posar en valor la nostra gastronomia més característica i atraure visitants per a degustar-la”. L’edil ha explicat que “en aquestes jornades participen restauradors de tota la comarca, els quals preparen menús especials amb la trufa negra dels Ports els quals es podran degustar durant els quasi dos mesos que duren les jornades”.

Mari Carmen Escuder és la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Morella

També ha comentat que “els caps de setmana hi haurà més activitats com degustacions o els showcooking, els quals són l’activitat estrella que concentra molt de públic a la Llotja de l’ajuntament i on es pot veure com els restauradors elaboren els plats i treballen amb la trufa”.

Cal destacar també que les XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports es presentaran el 14 de gener al Centre de Turisme de Castelló. En aquest acte es coneixeran alguns dels plats que compondran els menús especials elaborats amb trufa.

Cinc anys de
“Morella Negra com la trufa”

Cal destacar que dins de les XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports se celebra el festival gastro-literari Morella negra com la trufa. Aquesta serà la V edició d’aquest, el qual combina el gènere literari de la novel·la negra amb degustacions de pinxos de trufa i tasts de vins. Així, Morella negra concentra cada any a diferents personalitats literàries d’aquest gènere novel·lístic per a realitzar presentacions de llibres, taules redones i conferències al voltant d’aquest.

A més, la ciutat entrega el premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell del 2019. En aquesta edició els i les finalistes a aquest guardó de la quarta edició del premi són: Camins dubtosos de Joan Carles Ventura, El hombre que nunca haría daño a nadie de Roger Rubio, La mecedora d’Anna Hernández, Lo que callan los muertos de Ana Lena i No cerramos en agosto d’Eduard Palomares.

Directe