Morella presenta les XVI Jornades de la Trufa al CdT de Castelló

Aquestes jornades gastronòmiques es realitzen del 25 de gener al 10 de març

Morella presenta les XVI Jornades de la Trufa al CdT de Castelló

Les XVI Jornades de la Trufa Morella-Els Ports s’han presentat avui al Centre de Turisme de Castelló. Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de Turisme, Jorge García, i la presidenta de l’Associació d’Empresaris de Morella i Comarca (ASETMICO) han explicat les diferents activitats que engloben aquestes jornades. A més, han participat en aquest acte el Director d’Estratègia Territorial Turística de Generalitat Valenciana, Josep Gisbert, i el Diputat de Turisme de Castelló, Andrés Martínez.

Les XVI Jornades de la Trufa s’allargaran des del 25 de gener fins al 10 de març amb diferents activitats gastronòmiques com degustacions, tallers i showcookings centrades en el diamant negre dels Ports. A més, aquestes engloben també el festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa els dies 22, 23 i 24 de febrer.

Jorge ha destacat que “aquesta edició de les Jornades de la Trufa destaca per tindre fins a sis showcookings i altres degustacions per a donar a conéixer aquest producte característic de la nostra comarca”. A més, l’edil ha comentat que “aquestes jornades han arrelat a Morella i compleixen la seua 16a edició amb activitats que compten amb molta participació tant per part del gremi de la restauració com el públic general”. Finalment, ha explicat que “el festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa també millora cada any amb les xerrades, presentacions i taules redones sobre novel·la negra, combinades amb les degustacions del diamant negre dels Ports”.

En aquesta edició de les Jornades de la Trufa participaran El Faixero de Cinctorres, Restaurante-Pizzeria Lola, Mesón del Pastor, Casa Roque, Cardenal Ram, Vinatea i La Fonda Moreno de Morella, L’Escudella i La Taverna del Forn de Vilafranca i el Palau dels Ossets de Forcall.

IV Morella Negra com la Trufa

Cal destacar que dins de les XVI Jornades de la Trufa se celebra el festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa. Aquesta serà la IV edició del festival, el qual combina el gènere literari de la novel·la negra amb degustacions de pinxos de trufa i tasts de vins. Així, Morella Negra concentra cada any a diferents personalitats literàries d’aquest gènere novel·lístic per a realitzar presentacions de llibres, taules redones i conferències al voltant d’aquesta.

En aquesta VI edició destaca la sessió golfa de Poesía Canalla el divendres 22 a càrrec de Jordi Corominas a la Nevera Medieval. A més, hi ha diferents taules redones al voltant d’aquest gènere literari durant tot el cap de setmana. Així, també és cada any més important el premi Tuber Melanosporum a la millor novel·la negra d’un escriptor o escriptora novell.

Directe