Els socialistes treuen pit de les millores en carreteres del govern central

Apunten que Els Ports-Maestrat rep una inversió “rècord” de 90 milions

Els socialistes treuen pit de les millores en carreteres del govern central

Les caps de llista al Congrés i al Senat pel PSPV de Castelló, Susana Ros i Amparo Marco, han destacat des de Vinaròs que amb el PSOE al capdavant del govern central les comarques dels Ports-Maestrat han rebut al voltant de 100 milions d’euros per a millorar les infraestructures i en millorar la mobilitat en tren i en vehicle”. En una compareixença davant els mitjans, ambdues candidates han sustentat aquesta primera afirmació en dues grans obres “que han transformat i transformaran completament aquest territori”.

La primera d’elles i principal motiu de la visita d’avui al Maestrat és la modernització de l’N-238, el vial que connecta Vinaròs amb l’AP7 i Ulldecona. Gràcies a la inversió de 13 milions d’euros aprovada per l’executiu de Pedro Sánchez es dona un pas de valent per a deixar enrere “el malson” en què s’havia convertit l’antiga carretera per la perillositat del seu traçat, com conta l’alcalde Guillem Alsina. Els treballs d’eixamplament de la via i de reordenació dels accessos avancen a bon ritme amb l’objectiu d’obrir definitivament al trànsit en passar l’estiu. “El treball legislatiu a Madrid dels diputats i senadors socialistes ha desbloquejat un projecte que era llargament demandat per la ciutadania del nord i és un exemple que cal confiar en la política com a ferramenta per a millorar la vida de la gent”, afirma Ros.

Per la seua banda, la cap de llista al Senat assenya que “el Baix Maestrat compta per al Partit Socialista”. Sense anar més lluny, “en els últims cinc anys s’ha culminat el traçat alternatiu al Port de Querol per un import de 50 milions d’euros i avui mateix s’ha licitat per 20 milions l’última fase de la modernització de l’N-232 en el seu tram entre la Torreta i Morella”. Segons explica, “ara és més segur i còmode transitar per les comarques septentrionals tant en cotxe, que gaudeixen també de l’accés lliure a l’autopista, i en tren”. “El tren ara connecta Vinaròs amb Castelló i València amb un nombre major de freqüències i la gratuïtat dels bitllets”. “Totes aquestes iniciatives tenen sense cap dubte un important impacte en l’economia comarcal i fan més atractiu invertir-hi i fer vida en els seus pobles”.

Però, “els plans del Ministeri per a la zona no s’acaben ací”. L’alcalde de Vinaròs explica que “l’N-340 al seu pas per la capital del Baix Maestrat rebrà un important rentat de cara per a integrar-la dins l’entramat urbà amb la construcció de rodones i l’embelliment d’ambdós costats de carretera”. L’assignació del govern és propera als set milions d’euros. Així mateix, agraeix “la sensibilitat dels governs socialistes per a posar el Maestrat en el lloc que li pertoca després de molts anys deixada de banda pels executius centrals”.

Visita als
treballs de costes

La delegació socialista ha tancat la seua visita a les platges de Fora Forat i el Fortí per a conéixer el resultat dels treball d’estabilització del litoral. S’han dedicat més d’un milió d’euros en la construcció d’espigons.

Directe