Així serà el futur edifici cultural del Colomer Zurita

Amb la resolució definitiva de les ajudes de l’1,5% cultural es poden començar ja

L’ajuntament de Morella continua amb els tràmits de recuperació de l’edifici Colomer Zurita. D’aquesta manera, ara està l’obra en licitació i s’ha mantingut una visita tècnica amb les empreses que opten a realitzar el projecte de rehabilitació del segon claustre que albergarà l’Escola de Música. A més, el consistori va rebre ahir la resolució de les ajudes de l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a aquesta actuació, la qual compta amb un pressupost de 810.000 euros, dels quals, el ministeri aporta el 65% aproximadament. El fet de comptar ja amb la resolució definitiva, permetrà agilitzar els tràmits perquè les obres siguen una realitat. Finalment, està previst que, a meitat del mes de gener, les empreses hagen presentat les seues propostes i es conega la guanyadora posteriorment.

La licitació va dirigida a empreses especialitzades en restauració d’immobles històrics i culturals, més concretament a aquelles del grup K, subgrup 7 i categoria 4. En la licitació s’ha volgut primer la qualitat, garantia i bons equips, per tant, atorga fins a 10 punts per l’oferta econòmica, 10 més per la realització de l’actuació en els nou mesos de termini establerts, fins a 50 per l’ampliació de la garantia i 30 pel personal tècnic.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “pas a pas, s’avança per a recuperar el Colomer Zurita i que albergue activitats formatives com l’Escola de Música i ahir vam rebre una exel·lent notícia amb la resolució definitiva del ministeri, la qual constata el suport a este projecte i agilitza la tramitació perquè les obres siguen una realitat a principis d’any”.

L’edil ha explicat que “les empreses que poden realitzar les obres l’han visitat avui per a valorar l’actuació i presentar les seues ofertes amb les necessitats de l’edifici i l’activitat que tindrà”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

Finalment, Rhamsés ha comentat que “es tracta d’una actuació molt important que, com hem treballat amb els responsables de l’Escola de Música, permetrà tindre unes noves instal·lacions i suposarà el renaixement d’este edifici que significa tant per a Morella”.

Morella destinarà l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a aquest projecte de recuperació. Esta fase de l’actuació ha previst el condicionament de les aules i el projecte també preveu el canvi de la coberta del claustre interior del Colomer Zurita.

Recreació virtual de com serà l’edifici després de la remodelació

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat.

A més, cal recordar que l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.

Directe