Morella recupera la propietat de l’edifici Colomer Zurita

El darrer plenari de la legislatura va aprovar l’acceptació de la cessió gratuïta d’aquest edifici a l’ajuntament de Morella

FOTO: @rhamsesripolles

L’ajuntament de Morella ha celebrat aquest dilluns un Ple Extraordinari per tractar diferents temes que no es podien demorar fins al proper Ple Ordinari. D’aquesta manera, un dels punts principals ha sigut l’acceptació de la cessió gratuïta de la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’ajuntament de Morella. Així, Morella recupera la gestió d’aquest edifici situat al centre del nucli històric de la ciutat.

Cal recordar que el passat mes d’agost el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, van acordar la cessió d’aquest immoble denominat Col·legi d’Ensenyament Colomer Zurita.

Rhamsés ha destacat que “hem reivindicat durant molts anys que el Colomer Zurita és propietat dels morellans i morellanes i, per tant, la recuperació per al poble és molt important”. A més, l’edil ha agraït “la predisposició de la Diputació de Castelló de corregir aquesta decisió que es va prendre fa molts anys de furtar aquest edifici de titularitat del poble de Morella”.

Finalment, Rhamsés ha explicat que “les tres administracions coincidim en què des de Morella es lidere el projecte de futur del Colomer Zurita i el contingut que albergarà d’ara en avant”.

L’edifici Colomer Zurita era propietat de la Diputació de Castelló i ha sofert unes obres de rehabilitació estructural en els últims mesos. Així, l’acord signat al mes d’agost permet que passe a ser propietat municipal i que les diferents institucions puguen invertir en la recuperació de l’edifici, així com en els diferents projectes que el Colomer Zurita puga albergar.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat.

Darrer ple de la legislatura

A menys d’un mes per a les eleccions locals, aquest ha sigut el darrer ple de la legislatura i els regidors han aprofitat per a acomiadar-se dels seus companys i companyes.

“Agraïment pel treball, de tots els membres de la corporació, pel nostre poble. Amb el record a José Agustín Amela, que malauradament ens va deixar”, ha afegit al seu mur de Facebook l’alcalde Rhamsés Ripollés.

Directe