Diputació i l’ajuntament de Morella signen la cessió definitiva del Colomer Zurita

Ambdues institucions pretenen col·laborar per a desenvolupar diferents projectes d’aquest edifici emblemàtic

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el President de la Diputació, José Pascual Martí, han signat aquest matí la cessió definitiva de l’edifici Colomer Zurita a l’ajuntament de Morella. A més, han mantingut una reunió amb l’objectiu de col·laborar en el futur d’aquest i desenvolupar els projectes que albergarà aquest emblemàtic edifici situat al centre històric de la ciutat de Morella.

Rhamsés ha destacat que “és una bona notícia que l’edifici Colomer Zurita torne a les mans de les morellanes i morellans, de les quals mai s’haguera hagut de llevar”. L’edil ha explicat que “volem que aquest edifici albergue diferents activitats que ajuden a desenvolupar el futur socioeconòmic de la ciutat”. Finalment, Rhamsés ha agraït “al President de la Diputació de Castelló el seu suport per a fer definitiva aquesta cessió i treballar ambdues institucions juntes per a que el Colomer Zurita torne a lluir en el seu màxim esplendor i es puga utilitzar pels morellans i morellanes”.

Cal recordar que el mes d’agost del 2018 el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el llavors President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, van acordar la cessió d’aquest immoble denominat Col·legi d’Ensenyament Colomer Zurita, la qual ara es fa definitiva.

L’edifici Colomer Zurita era propietat de la Diputació de Castelló i ha sofert unes obres de rehabilitació estructural en els últims mesos. Així, l’acord signat aquesta cessió que passe a ser propietat municipal i que les diferents institucions puguen invertir en la recuperació de l’edifici, així com en els diferents projectes que el Colomer Zurita puga albergar.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat.

Directe