Ximo Puig ha transmès a Sánchez el seu malestar per no passar tota la Comunitat a fase 1

Aquest diumenge té lloc una nova conferència de presidents

Puig, durant una trobada amb els homòlegs autonòmics

Com cada diumenge des del començament de la pandèmia, els presidents autonòmics mantenen aquest matí de diumenge la novena conferència amb Pedro Sánchez. Durant la mateixa, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat el seu malestar perquè 14 dels 24 departaments sanitaris no han passat a la següent fase de la desescalada tot i, segons la Generalitat Valenciana, complir els criteris necessaris per a fer-ho.

Segons informa la cadena SER, Puig va enviar al Ministeri de Sanitat un complet dossier de 230 pàgines on s’explicava que s’estaven complint les quatre capacitats que exigia el Govern d’Espanya a les Comunitats Autònomes i poder així accedir a la següent etapa de la desescalada. Tant és així que, en nombroses ocasions durant els darrers dies, Puig donava per fet que tota la Comunitat Valenciana accediria conjuntament a la fase 1.

Eixos punts que demanava el govern són, d’una banda, una assistència sanitària reforçada, un model eficaç i segur d’alerta i vigilància epidemiològica, una ràpida identificació i contenció de fonts de contagis, i un reforç de les mesures de protecció col·lectiva. A més, s’incloïa un pla de com prevenir i controlar el virus a les residències, un altre de prevenció i control d’infeccions als centres hospitalaris o els recursos humans dels que disposa la Conselleria de Sanitat per a la detecció precoç dels casos.

Ximo Puig té previst comparèixer davant dels mitjans de comunicació en acabar la conferència de presidents, al voltant de les 14:30.

Directe