Els comerços que reobrin el dilluns només podran atendre un únic client per treballador

El president anuncia 15 dies més d'estat d'alarma

El president de govern, Pedro Sánchez, ha comparegut al Palau de la Moncloa aquest dissabte al migdia coincidint amb el primer dia d’eixida dels espanyols al carrer i set setmanes després després que ell mateix anunciara l’establiment de l’estat d’alarma.

El president ha volgut començar la seva intervenció amb “un missatge d’esperança” doncs, segons ell, les dades confirmen la baixada de les dades de contagis i morts. “Els indicadors estan demostrant que l’estat d’alarma funciona i estem controlant la malaltia”, i “s’està aplanant la corba”, ha assenyalat Sánchez.

Compareixença íntegra del president del Govern Pedro Sanchez

Sánchez ha anunciat que “el primer homenatge d’Estat” anirà dedicat a totes aquelles persones víctimes del covid-19, “en quant siga possible”. Després, ha repassat les etapes de la desescalada. Sánchez ha especificat les condicions per a la desescalada en fase 0, entre elles les que ja coneixíem d’acudir amb cita prèvia a locals de restauració o perruqueries o reprendre els entrenaments esportius d’alt rendiment.

15 dies més
d’estat d’alarma

Sánchez ha anunciat que demanarà una pròrroga de l’estat d’alarma 15 dies més dimecres que ve al Congrés perquè “s’ha demostrat que funciona” i seguirà plantejant-los cada 15 dies.

Els comerços que reobrin a partir d’aquest dilluns 4 de maig només podran atendre un únic client per cada treballador per tal de garantir la seguretat davant de possibles contagis per coronavirus. Ha subratllat que es podrà atendre el públic només amb el sistema de cita prèvia.

De la mateixa manera, ha explicat que es podran realitzar comandes a restaurants i cafeteries per telèfon, aplicacions mòbils o correu electrònic, confirmant que es podrà anar directament a l’establiment a recollir el menjar.

Directe