Així serà la desescalada per a bars i restaurants

Pel que fa a les perruqueries, podrien obrir ja aquest dilluns amb limitacions

Un bar de Morella, en una imatge d'arxiu

El Gobierno de España ha explicat aquest dimarts els detalls del seu pla de desconfinament en quatre fases a partir del 4 de maig. Aquestes mesures anunciades per Pedro Sánchez tenen un gran impacte en l’hostaleria i la restauració, ja que es contempla l’obertura progressiva de bars, terrasses i restaurants en les diferents fases. La durada mínima de cada etapa és de 15 dies i podrà allargar-se depenent de zones i del que ocorre amb el número de contagis.

▸ Durant la fase 0, coneguda com la fase de transició i que començarà en tota Espanya el 4 de maig, es permetrà que els restaurants puguen obrir per a oferir menjar per emportar, però mai en el local.

▸ En la fase 1, a la que cada província o territori anirà entrant de manera desigual -sent els primers d’ací a un mes-, Sánchez ha anunciat que es recull l’obertura de terrasses amb una limitació de l’ocupació del 30% i en hostaleria una fase inicial d’obertura, excloent les zones comunes i amb determinades restriccions que seran fixades per Sanitat.

▸ No es produirà fins a la fase 2, coneguda com l’etapa intermèdia, l’obertura de l’espai interior dels locals de restauració per al servei de taules habitual d’aquesta mena d’establiments. Això sí, sempre respectant la norma d’omplir un terç de l’ocupació.

▸ Pel que fa a la fase 3 -a mitjans de juny en el millor dels casos-, la fase avançada, veurà com en la restauració se suavitzaran una mica més les restriccions sobre el nivell d’ocupació, si bé es mantindran les estrictes condicions de separació entre persones seguint les recomanacions de les autoritats.

I les perruqueries,
per a quan?

Per la seua part, les perruqueries podran reobrir a partir del pròxim dilluns 4 de maig, segons ha explicat el Govern a les preguntes posteriors a la roda de premsa en la qual ha explicat les diferents fases de la desescalada a Espanya.

La reobertura d’aquest tipus de locals es produirà amb una sèrie de restriccions i mesures de seguretat, entre les quals es troben només es podrà fer amb cita prèvia, amb una limitació d’aforament del 30% i sempre amb la recomanació de l’ús de mascareta.

Directe