La Festa de la Carxofa estrenarà nou format després de més de 30 anys

La Demostració Gastronòmica passarà a ser un mercat gastronòmic que s’allargarà durant tot el cap de setmana

La XXXI Festa de la Carxofa incorporarà alguns canvis significatius respecte de la seua estructura habitual que milloraran l’experiència turística i gastronòmica de les persones que visiten Benicarló amb motiu de la Festa.

Així ho han explicat la regidora de Turisme, Inma Calvet, el regidor d’Agricultura, Borja Castell, i el president de l’associació Restauració Benicarló, Iván Alemán, que han reconegut que «després de 30 anys, la Festa de la Carxofa havia d’evolucionar i optar per un nou format que contribuïsca a millorar la qualitat dels actes que s’organitzen i, al mateix, garantisquen la continuïtat de la Festa».

La regidora de Turisme ha anunciat que la Demostració Gastronòmica que se celebrava diumenge al matí passarà a ser un mercat gastronòmic que s’allargarà durant tot el cap de setmana (dissabte 27 i diumenge 28 de gener) en el qual s’integrarà tot el sector de la restauració de Benicarló.

«Aquesta ampliació —ha explicat Inma Calvet— respon a la demanda d’una experiència gastronòmica més duradora i satisfactòria». A més, ha afegit que «allargar aquesta experiència també afavoreix les reserves d’hotels i allotjaments turístics, de manera que contribuïm a activar l’economia de la ciutat».

D’altra banda, una altra de les modificacions més significatives serà el canvi de dates de la Torrada Popular, que habitualment es duia a terme l’últim dissabte de gener i ara s’ha programat per a l’últim dissabte de febrer.

Segons ha detallat el regidor d’Agricultura, «amb aquest canvi, la Torrada serà l’acte que tancarà la Festa de la Carxofa». Borja Castell ha afegit que «enguany, a més, pels factors climatològics que ens han afectat els últims mesos, la possibilitat de disposar d’una gran quantitat de carxofes a finals de gener és baixa». «Per tant —ha remarcat—, hem preferit, d’acord amb el Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, traslladar la Torrada Popular i així disposar de suficients carxofes per a què tots els visitants puguen degustar-les».

L’associació Restauració Benicarló, l’altre gran pilar que dona vida a la Festa de la Carxofa juntament amb el Consell Regulador i l’Ajuntament, també dona suport als canvis. «Tots els canvis seran positius, tant per al sector de la restauració, que tindrà més temps per a elaborar i exposar els seus productes, com per al sector turístic, que vorà com s’incrementen les pernoctacions».

Iván Alemán ha reconegut que «són decisions arriscades, però les hem hagut d’assumir per a mantindre el nivell de la Festa».

Pel que fa a les Jornades del Pinxo i les Jornades Gastronòmiques, es mantenen en el calendari als mesos de gener i febrer respectivament.

Directe