L’Escola de Música al Colomer Zurita estarà en funcionament al juliol

Les obres, amb la instal·lació de la nova claraboia, estan a poques setmanes de finalitzar

L’Escola de Música al Colomer Zurita estarà en funcionament al juliol

El projecte de rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita, situat al centre de la ciutat de Morella, continua amb les diferents fases d’actuació. Actualment, les obres de la fase 2 per a ubicar l’Escola de Música i els espais per a les associacions musicals, entra en la seua recta final. Així, està previst que el curs vinent les classes ja comencen en este espai i que les entitats musicals traslladen els instruments i mobiliari i utilitzar els espais a partir de juliol. A més, està a punt de finalitzar la instal·lació de la coberta del claustre interior, el qual també és una part d’aquesta fase del projecte. Esta actuació compta amb l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que supera els 800.000 euros.

D’altra banda, també han començat les obres de la fase 3 dins d’este emblemàtic edifici. Cal recordar que, esta té l’objectiu d’ubicar la Biblioteca Municipal al primer pis de l’altre claustre, així com altres espais d’estudi i polivalents que utilitzaran les associacions culturals locals. Actualment, han començat els treballs d’enderrocament i neteja de les aules, així com es reforça el pis següent per a evitar molèsties quan la biblioteca estiga en funcionament. L’actuació compta amb un pressupost de 705.850,95 euros, amb les ajudes del Fons Eòlic i el Pla Conviure de la Generalitat Valenciana, i es realitzarà en un termini d’entre set i nou mesos amb un equip tècnic amb experiència.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Manteniment i Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal, han vistat el Colomer Zurita avui junt amb tècnics de l’actució. L’edil ha destacat que “la fase 2 ja està molt avançada, de manera que a l’estiu, les associacions podran traslladar el material a la nova ubicació i les classes del curs vinent de l’Escola de Música ja arrancaran al Colomer Zurita”. Rhamsés ha explicat que “també ha començat la fase 3 de l’obra i es realitzen treballs d’enderroc ara, de manera que l’afecció de les obres siga mínima quan hi haja activitats a l’edifici”. Finalment, ha recordat que “es tracta d’obres amb un elevat cost i que hem fet un gran treball per a obtenir fons d’altres administracions per a donar suport al projecte d’este edifici, el qual, malauradament, va estar abandonat durant anys per no cedir-lo al municipi”.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.

Directe