Diputació vol una fiscalitat diferenciada per als pobles d’interior

José Martí defensa la ‘Espanya de les oportunitats’ i no l'antiquat concepte de ‘Espanya buidada’

El President de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, assisteixen a Albacete al ‘IV Congrés Nacional de Despoblació i Repte Demogràfic’, on han fet seua una idea força fonamental en aquests moments, segons la qual, «cal deixar de parlar de l’Espanya buidada per a fer-ho de l’Espanya de les oportunitats».

El president Martí ha sigut categòric en defensar que «el nostre interior és un paradís ple d’oportunitats, de grans oportunitats que hem de ser capaces de posar en valor per a afermar el desenvolupament de les persones que viuen en aquest àmbit i dels projectes empresarials que sorgeixen del territori, que seran determinants perquè la gent jove vulga viure als pobles i tinga la il·lusió de tirar avant els seus projectes vitals».

En aquest sentit, Martí ha destacat que «la Diputació de Castelló aposta decididament i treballarà per la implementació d’una fiscalitat diferenciada que ajude a les empreses establides en el territori i als residents, i que, a més, permeta atraure noves inversions». Martí advoca «per una discriminació positiva en tota regla, que és de justícia, perquè la supervivència del rural és fonamental per a tots, també per als qui viuen eh hàbitats urbans, on la qualitat de l’aigua o de l’aire que respiren depén de la gestió que fem en els xicotets pobles d’interior».

Per part seua, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha assenyalat que es tracta d’una línia estratègica de la acció de govern de l’actual equip de govern progressista de la Diputació de Castelló, «on portem tota la legislatura treballant en l’exercici de les nostres competències i intercedint davant altres administracions per a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen als pobles». Segons ha assenyalat, «ho fem buscant sinergies de treball per a generar oportunitats i llocs de treball».

Directe