Benicarló es prepara per als dies grans de la XXX Festa de la Carxofa

El ministre d’Agricultura visitarà la ciutat divendres al matí, i a la nit s’entregarà la Carxofa d’Or a la xef Carme Ruscalleda

Aquest cap de setmana, Benicarló viurà els actes centrals de la XXX Festa de la Carxofa, un esdeveniment que ja és un dels grans referents gastronòmics de la Comunitat Valenciana i que cada any atrau milers de visitants interessats per les múltiples possibilitats gastronòmiques de la carxofa.

Els dies grans arranquen demà divendres al matí amb la visita del ministre d’Agricultura, Luis Planas, que a primera hora arribarà a l’Ajuntament, on serà rebut per l’alcaldessa i la resta de la Corporació Municipal. Després de firmar al Llibre d’Honor i mantindre una breu trobada amb les autoritats locals, el ministre visitarà la Cooperativa Agrícola Benihort, on es reunirà amb el Consell Rector, i la Llotja, on mantindrà una reunió amb la Confraria de Pescadors.

A la nit, tindrà lloc el sopar de gala al Parador de Turisme per a lliurar la Carxofa d’Or, el màxim reconeixement de la Festa de la Carxofa, a Carme Ruscalleda, una de les cuineres més prestigioses i respectades de l’escena mundial. A més, es retrà un homenatge especial a Vicenta Calvet, dona llauradora que ha dedicat la seua vida a la terra.

Al sopar, presidit per l’alcaldessa, Xaro Miralles, també estaran presents el president de la Diputació, José Martí, el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, a més de la Corporació Municipal, alcaldes i alcaldesses, diputats nacionals, provincials i autonòmics, representants del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, Consell Agrari, Caixa Benicarló, Benihort i membres d’organitzacions agràries i associacions locals.

Durant tota la tarde, de 15.30 a 19.30 hores, el programa d’À Punt «Pròxima Parada», estarà en directe des del Mucbe per a apropar a l’audiència tota l’actualitat de la Festa de la Carxofa amb entrevistes, reportatges i música en directe. Quatre hores intenses de ràdio amb els protagonistes de la Festa conduïts per Susanna Lliberós i Joan Espinosa.

Dissabte al matí, a partir de les 10.00 hores es podrà visitar la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat al carrer de Joan Carles I. Enguany seran 35 els estands que hi participaran, majoritàriament empreses alimentàries dels sectors de les hortalisses, fruites i verdures, olis, vins, formatges, torrons, melmelades, mels, licors, carns i embotits, productes gurmets i de la mar o cerveses. A més, també hi haurà 7 estands d’artesania. La fira també estarà oberta dissabte de 10.00 a 21.00 hores i diumenge de 10.00 a 14.00 hores)

Dissabte a partir de les 19.00 hores arribarà un dels plats forts de la festa: la torrada popular de carxofes que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló a la plaça de la Constitució.

I per la nit, a les 23.00 hores, un dels actes més esperats: el concert del grup La Fúmiga. A l’annex del Pavelló Poliesportiu, amb entrada lliure.

Diumenge, com cada any, tindrà lloc l’acte més espectacular i multitudinari de la Festa, la Demostració Gastronòmica, que comptarà amb la participació dels restaurants de la ciutat. Enguany, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, han confirmat l’assistència a l’esdeveniment, que també comptarà amb la presència del president de la Diputació, José Martí, i nombrosos càrrecs institucionals i polítics. Els tiquets per a la demostració es poden adquirir per internet.

El minut a minut de la jornada de diumenge el transmetrà Ràdio Benicarló, que comptarà amb una carpa a la plaça de la Constitució des d’on realitzarà un programa en directe de dos hores conduït per Ana Álvarez i Lara González.

Directe