Portell i Castellfort, premiats per millorar les xifres de vidre reciclat

A la província de Castelló en general es van reciclar 7.964 tones d'envasos de vidre durant l'any passat

Els veïns i les veïnes de Portell i de Castellfort han sigut guardonats per ser una de les poblacions que més envasos de vidre ha reciclat en el marc de la campanya Repte Mapamundi llançada per la Diputació de Castelló en col·laboració amb Ecovidrio, l’entitat encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre. Portell s’ha afermat com una de les localitats que més va reciclar entre l’1 de juny i el 31 de juliol, quan va funcionar la iniciativa.

L’objectiu que s’havia d’aconseguir era augmentar els quilos de vidre recollits respecte a l’any anterior en el mateix període de temps. Per a això, l’organització de la campanya va instal·lar un contenidor iglú decorat i personalitzat per a cada població amb l’afany de promoure i fomentar el reciclatge. Una altra de les consideracions que es tenia en compte per a puntuar era la difusió, per part de l’Ajuntament, del kit gràfic facilitat per l’organització així com les activitats i iniciatives promogudes per a donar a conéixer la campanya i el repte.

Ambdós pobles han triomfat en la categoria C, relativa a pobles amb menys de 2000 habitants. L’augment significatiu de les xifres d’envasos reciclats té recompensa: dos iglús contenidors decorats per a continuar fomentant aquestes pràctiques i assegurar en Portell aquesta actitud beneficiosa per al medi ambient.

Dades de reciclatge
de vidre a Castelló

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els ciutadans de la província de Castelló van reciclar un total de 7.964 tones d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 13,6 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Castelló se situa amb una mitjana de 171 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 3.420 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Directe