El PP vol blindar el metge a les SAMU “després de 20 serveis sense facultatius”

Diuen que la falta de metges no és "puntual", sinó que ja es "habitual"

La SAMU de Morella, en una imatge d'arxiu

El Partit Popular de Castelló assegura en una nota de premsa que “treballarà per a garantir el metge en els serveis que realitza el Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU)” a la província després que el sindicat mèdic CSIF denunciara ahir dimecres que una vintena de serveis de les bases de Morella, Vilafranca i Torreblanca han atès pacients sense la preceptiva presència del facultatiu.

El compromís el ratifica la diputada provincial del PPCS, Nieves Martínez, qui recorda que entre els mesos de juliol, agost i setembre, les bases de Morella, Vilafranca i Torreblanca han realitzat serveis sense el professional “posant de debò risc l’assistència d’emergències, ja que la normativa deixa ben clar que un SAMU és un SAMU perquè precisament ve assistit per un metge”.

Els fets es produeixen després que el juliol passat el PP defensara una iniciativa en el ple de la Diputació per a aconseguir blindar al professional en les eixides del SAMU. Una reivindicació que el PSOE va considerar que es tractava de fets “excepcionals i puntuals”, segons la diputada Xaro Miralles, i que es va negar a secundar. “Hui es demostra hui més necessària que mai perquè és ja l’habitual”, assenyala la diputada provincial del PP, Nieves Martínez.

Per a la dirigent popular, “la situació és preocupant perquè no hi ha metges i el PSOE segueix sense donar solucions. Al contrari, justifica les retallades que hui, amb prop de 20 serveis sense metge, es constata una realitat que tapa moltes boques i demostra quin és l’escenari sanitari de la nostra província”.

Perquè a Castelló, postil·la Martínez, “els mateixos que qualifiquen de puntuals que tres bases SAMU manquen de metge durant diversos caps de setmana, són els que justifiquen el tancament del CICU, les llistes d’espera i el tancament de consultoris mèdics de nord a sud de la nostra província”. Són els mateixos, “que desmantellen l’Hospital Provincial, neguen especialitats mèdiques a municipis com Almassora i desatenen la petició, absolutament justificada de localitats com Alcalà de Xivert, que hui continuen reclamant un SAMU per a atendre una població que es multiplica a l’estiu”.

“Enfront del caos sembrat per l’esquerra”, el PP es presenta com “l’única alternativa sòlida i estable, amb responsabilitat i experiència, per a revertir la situació”. “Estem preparats per a protegir les famílies, per a cuidar de la seua salut i garantir la inversió que retorne al sistema públic sanitari a l’excel·lència que gaudia amb el PP i que ha perdut en mans del PSOE”.

Directe