El PP denuncia que les SAMU de Vilafranca i Morella no han tingut metge el cap de setmana

Han realitzat serveis sense la presència obliga per normativa d'un metge per a assistir als pacients

Una ambulància SAMU en una imatge d'arxiu

El Partit Popular de la província de Castelló ha apuntat aquesta setmana, a través del seu portaveu en Diputació, el diputat Salvador Aguilella, la “defensa de la vida dels veïns de la província enfront de les polítiques socialistes que la posen en risc”. Ho ha fet després de conéixer-se que aquest cap de setmana, tres bases SAMU (Servei d’Atenció Mèdica Urgent), de la província van realitzar eixides sense la presència preceptiva d’un metge en els seus desplaçaments.

Van ser les de Vilafranca, Morella i Torreblanca on “en els tres casos, van realitzar des del divendres atenció mèdica a veïns que van requerir la seua assistència i ho van fer amb un tècnic sanitari al capdavant del volant i un professional de la infermeria per a assistir als pacients. No va haver-hi metge, tal com exigeix la normativa vigent, en els seus serveis”, expliquen els populars.

“Ens trobem en un moment crític per a la sanitat pública perquè els qui estan al capdavant del sistema públic de salut s’han dedicat a desmantellar-lo en lloc de millorar-ho”, ha explicat el portaveu del PPCS en Diputació, Salvador Aguilella. “I és així com un SAMU assisteix a pacients i víctimes d’accidents sense metge en una situació que posa en risc la vida de les persones”. “I en el PP no el permetrem”. Tal com explica el portaveu del PPCS en Diputació, “estem preparats per a revertir aquesta situació. Per a assegurar la presència de metges en el SAMU”.

El PP, segons les seues paraules, “garanteix una gestió sanitària eficient i eficaç per a retornar tots aquests recursos sanitaris a les persones que vivim a la província de Castelló”. “És urgent un gran pacte per l’excel·lència de la sanitat pública que en mans del PSOE viu els seus moments més crítics. Hi ha una altra manera de governar, i en el PP estem preparats per a fer-ho possible”, ha conclòs Aguilella.

Directe