El Maestrazgo es professionalitza en l’art del tall del pernil de Terol

Es pensa en fer un sistema de reconeixements per als establiments que ho fomenten

Aquesta setmana s’ha dut a terme en Cantavieja, en la seu la Comarca del Maestrazgo, un curs sobre l’art del tall del pernil de Terol dirigit, principalment, a professionals de l’hostaleria. El curs, organitzat pel Consell Regulador del Pernil de Terol, ha comptat amb el patrocini de la delegació de turisme de la Diputació de Terol i la col·laboració de la Comarca del Maestrazgo.

Els i les assistents es van formar en l’art de tallar i servir pernil des de l’inici. Així, se’ls van oferir pautes per a reconèixer l’autèntic Pernil de Terol; se’ls va ensenyar a tallar la peça sencera, d’inici a fi; i se’ls va mostrar com ha de presentar-se un plat al comensal.

El curs va comptar amb participants de l’Hotel Balfagón, Casa Matas, Restaurant 4 Vents, T-Guie i professionals en formació. L’objectiu del taller, que serà realitzat en les 10 comarques turolenses, és professionalitzar el tall del pernil i potenciar el seu paper turístic en la gastronomia, en oferir al públic un plat únic, la cort a ganivet del qual calga i exquisit al paladar.

El següent pas a seguir pel Consell Regulador del Pernil de Terol serà distingir als establiments que contribuïsquen a l’art del tall del pernil a través d’un sistema de reconeixements.

Directe