La Residència de Morella torna a tindre almenys un cas de coronavirus

S'ha aïllat a set persones més als quals se'ls ha fet una prova PCR

La Residència de Morella torna a tindre almenys un cas de coronavirus
Fa dos anys el centre va tindre el primer contagi als Ports

La residència Sant Joan Baptista de Morella ha comunicat a les famílies dels residents que s’ha detectat un brot de covid al centre, o un “mini brot” ja que actualment tan sols és un resident positiu. Per a assegurar-se s’ha aïllat a set persones més als quals se’ls ha fet una prova PCR avui i s’espera ara els resultats després d’un primer test negatiu. Aquest contagi arriba dos anys després del primer cas detectat al centre.

Amb aquesta detecció el centre entra de nou en fase G1 de vigilància activa en control sanitari i estaran uns dies amb el moviment just d’entrades i sortides, solament, l’estrictament necessari. Pel que segueixen suspeses visites i sortides amb les famílies. A més, s’està fent test a tots els residents i el personal. L’evolució de tots és bona, hi ha pocs símptomes i res a veure com fa dos anys. Les vacunes han protegit als majors ja que es tracta d’un centre de vacunació completa.

Amb aquesta situació, es reprenen trucades telefòniques i videotrucades, prèvia cita. Tot i que en zona Covid s’esperarà per a això ja que la tauleta pot ser un mitjà de contagi, si es passa de l’un a l’altre.

Tot i que ja fa unes setmanes que no actualitzem les xifres de la covid, s’ha fet seguint la dinàmica de les administracions que han anat llevant qualsevol tipus de restricció a pesar de que els casos han començat a pujar de nou en aquesta setmana i ja es parla de si arribarà o no una sèptima onada de la covid.

Per ara ja no s’actualitzen les xifres a diari sinó un cop o dos a la setmana i sols es maté la restricció d’entrar a les residències amb el passaport covid que també podria decaure en els pròxims dies.

Directe