A les residències de Vilafranca i Morella ja estan vacunats

També ha començat ja la primera tanda de vacunació als sanitaris dels Ports

A les residències de Vilafranca i Morella ja estan vacunats

Emoció i esperança amb l’arribada de les primeres vacunes a Morella. Així, a primera hora del matí, el personal sanitari del Centre de Salut de Morella, com de la residència i els usuaris del centre de la tercera edat Sant Joan Baptista de Morella han rebut, les primeres dosis d’aquesta vacuna contra la covid-19. Una bona notícia per aquests centres que han patit de primera mà durant mesos els efectes de la pandèmia i continuen treballant per fer front al virus.

Una treballadora de la residència de Morella rep la vacuna front al coronavirus

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta és una molt bona notícia per a totes i tots, després del que han patit a la residència i el personal sanitari”. L’edil ha recordat que “cal agrair el treball dels i les professionals que cada dia han fet front a aquesta pandèmia” i ha recordat que “no hem d’abaixar la guàrdia i continuar amb les diferents mesures que marquen les autoritats sanitàries per a reduir els contagis”. Rhamsés ha explicat que “a pesar del temporal d’estos dies, avui es començarà a vacunar a la residència i també al personal del Centre de Salut”.

Des de Salut Pública de Benicarló s’ha establert la previsió que en les properes setmanes es començarà a vacunar als següents col·lectius més vulnerables. A més, també estan pendents de rebre noves vacunes per agilitzar el procés de vacunació.

A Vilafranca ja veuen “el principi del fi” a la residència després haver-se començat la vacunació als usuaris i treballadors del centre. En aquest centre geriàtric de la comarca ho ha hagut cap cas de coronavirus entre els residents en tota la pandèmia, tot i que sí han estat contagiats alguns treballadors. A la residència de Forcall ja es van vacunar durant el dia de Reis.

8 casos actius
a Morella

Actualment Morella presenta vuit casos actius de COVID-19 de caràcter social, en l’anterior actualització eren 4. Així, des de salut pública es realitzen les proves PCR als contactes directes i continuar amb el seguiment i la possible variació de les dades. A més, s’han produït algunes altes dels positius de les darreres setmanes. Cal recordar que s’han de seguir les diferents mesures de seguretat d’ús de la mascareta, higiene, distancia social, aforament i limitació de les reunions socials per a garantir la salut de totes i tots. A més, l’Ajuntament de Morella presta els serveis per a cobrir les necessitats de la gent aïllada.

A nivell comarcal, preocupa la situació pel coronavirus a Cinctorres, amb 27 casos positius actius, segons avançava ahir comarquesnord.

Directe