A les residències de Vilafranca i Morella ja estan vacunats

També ha començat ja la primera tanda de vacunació als sanitaris dels Ports

A les residències de Vilafranca i Morella ja estan vacunats

Emoció i esperança amb l’arribada de les primeres vacunes a Morella. Així, a primera hora del matí, el personal sanitari del Centre de Salut de Morella, com de la residència i els usuaris del centre de la tercera edat Sant Joan Baptista de Morella han rebut, les primeres dosis d’aquesta vacuna contra la covid-19. Una bona notícia per aquests centres que han patit de primera mà durant mesos els efectes de la pandèmia i continuen treballant per fer front al virus.

Video Thumbnail
Una treballadora de la residència de Morella rep la vacuna front al coronavirus
comença la vacunació contra la COVID-19 a Morella
Una treballadora de la residència de Morella rep la vacuna front al coronavirus

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta és una molt bona notícia per a totes i tots, després del que han patit a la residència i el personal sanitari”. L’edil ha recordat que “cal agrair el treball dels i les professionals que cada dia han fet front a aquesta pandèmia” i ha recordat que “no hem d’abaixar la guàrdia i continuar amb les diferents mesures que marquen les autoritats sanitàries per a reduir els contagis”. Rhamsés ha explicat que “a pesar del temporal d’estos dies, avui es començarà a vacunar a la residència i també al personal del Centre de Salut”.

Des de Salut Pública de Benicarló s’ha establert la previsió que en les properes setmanes es començarà a vacunar als següents col·lectius més vulnerables. A més, també estan pendents de rebre noves vacunes per agilitzar el procés de vacunació.

A Vilafranca ja veuen “el principi del fi” a la residència després haver-se començat la vacunació als usuaris i treballadors del centre. En aquest centre geriàtric de la comarca ho ha hagut cap cas de coronavirus entre els residents en tota la pandèmia, tot i que sí han estat contagiats alguns treballadors. A la residència de Forcall ja es van vacunar durant el dia de Reis.

8 casos actius
a Morella

Actualment Morella presenta vuit casos actius de COVID-19 de caràcter social, en l’anterior actualització eren 4. Així, des de salut pública es realitzen les proves PCR als contactes directes i continuar amb el seguiment i la possible variació de les dades. A més, s’han produït algunes altes dels positius de les darreres setmanes. Cal recordar que s’han de seguir les diferents mesures de seguretat d’ús de la mascareta, higiene, distancia social, aforament i limitació de les reunions socials per a garantir la salut de totes i tots. A més, l’Ajuntament de Morella presta els serveis per a cobrir les necessitats de la gent aïllada.

A nivell comarcal, preocupa la situació pel coronavirus a Cinctorres, amb 27 casos positius actius, segons avançava ahir comarquesnord.

Directe