La Diputació s’alia amb la Carxofa de Benicarló per promocionar «la primera DO de Castelló»

El president José Martí homenatja al sopar de gala de la Festa de la Carxofa els agricultors locals

La Diputació de Castelló continuarà sent un aliat de referència per al sector de la carxofa de Benicarló «perquè el seu nom siga associat de forma immediata a nivell nacional i internacional a excel·lència en qualitat, garantia i satisfacció». Martí s’ha expressat així durant el sopar de gala anual que precedeix el cap de setmana gros de la Festa de la Carxofa de Benicarló, que ha reunit autoritats de tots els nivells, entre elles, l’alcaldessa i diputada provincial Xaro Miralles, i representants del sector primari de la comarca.

Martí ha elogiat les bondats «que fan única» la carxofa de Benicarló i ha posat a disposició del sector la marca gastroturística ‘Castelló Ruta de Sabor’ per a obrir-se a nous mercats. «La carxofa benicarlanda és, probablement, el nostre producte gastronòmic més emblemàtic, per això aspirem a que el seu sabor i textura captiven paladars de tot el món». «Volem que augmente el consum i que això redunde en l’agricultor que cada dia s’alça per a llaurar les seues terres i construir un futur més pròsper i ple d’oportunitats per a la província, ha manifestat el president».

Al fil d’això, el màxim representa de la Diputació ha aprofitat l’ocasió per homenatjar els agricultors locals «per transmetre la passió pel camp» i «per dinamitzar l’economia junt a la indústria». Martí ha celebrat també que «gràcies a la seua estima i cura pel camp hui comptem a Castelló amb una denominació d’origen, la primera, que ens plena d’orgull».

La Diputació
i l’agricultura

«Per a la institució que presidisc és una satisfacció treballar colze a colze amb el sector de la carxofa per a millorar el seu posicionament». Martí ha assenyalat que durant 2021 la Diputació de Castelló ha aportat 57.000 euros a la cooperativa Benihort, que dona cobertura a la pràctica totalitats dels agricultors de la comarca, per a renovar les plantacions afectades pel fong ‘verticillium’. La inversió ha permés millorar la producció.

José Martí ha destacat que «hem de cuidar els nostres productes i l’agricultura locals perquè són un sustent important de la nostra economia» i ha lloat la tasca de l’Ajuntament per a promocionar el consum de Carxofa amb una festa que ja traspassa fronteres i que compta amb el distintiu d’interés turístic.

Directe