Benicarló es prepara per als dies grans de la XXIX Festa de la Carxofa

La torrada popular de dissabte i la demostració gastronòmica de diumenge seran els actes més multitudinaris.

Aquest cap de setmana, Benicarló viurà els actes centrals de la XXIX Festa de la Carxofa, declarada d’Interès Turístic Autonòmic. L’esdeveniment presenta singularitats úniques que cada any atrauen milers de visitants interessats per les múltiples possibilitats gastronòmiques de la carxofa.

Aquest any, els dies grans arranquen avui divendres amb el sopar de gala, on es lliurarà la Carxofa d’Or al xef Raúl Resino, cuiner amb estrella Michelin i propietari d’un restaurant del mateix nom a Benicarló, i es retrà homenatge a Rosa Mari Marzal, dona llauradora que ha dedicat la seua vida a la terra.

Al sopar, presidit per l’alcaldessa, Xaro Miralles, també estaran presents el president de la Diputació, José Martí, el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, a més de la Corporació Municipal, alcaldes i alcaldesses, diputats provincials i autonòmics, representants del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, Consell Agrari, Caixa Benicarló, Benihort i membres d’organitzacions agràries i associacions locals.

Dissabte al matí, a partir de les 10.00 hores es podrà visitar la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat al carrer de Joan Carles I. Enguany seran 39 els estands que hi participaran, majoritàriament empreses alimentàries dels sectors de les fruites i verdures, olis, vins, formatges, torrons, melmelades, mels, licors, carns i embotits o cerveses. A més, també hi haurà 6 estands d’artesania. La fira també estarà dissabte de vesprada i diumenge al matí.

Dissabte a a les 16.00 hores començarà el Torneig d’Escacs a la plaça del Ministre Marcelino Domingo i a partir de les 19.00 hores arribarà un dels plats forts de la festa: la torrada popular de carxofes que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló.

Diumenge, com cada any, tindrà lloc l’acte més espectacular i multitudinari de la Festa, la Demostració Gastronòmica, que comptarà amb la participació dels restaurants de la ciutat, i que enguany comptarà amb la presència del director general d’Agricultura, Antonio Quintana i nombrosos alcaldes i alcaldesses de la comarca.

Els tiquets per a la torrada i la demostració es poden adquirir a través de la plataforma www.benicarloevents.com.

El minut a minut de la jornada de diumenge el transmetrà Ràdio Benicarló, que comptarà amb una carpa a la plaça de la Constitució des d’on realitzarà un programa en directe de dos hores.

Directe