Benassal celebra la jornada gastronòmica formativa ‘L’interior i la Tuber Melanosporum’

Amb Ángela Milián i Diego Alcón del Restaurante Vinatea

Benassal celebra la jornada gastronòmica formativa ‘L’interior i la Tuber Melanosporum’

Aquest dilluns ha tingut lloc a l’antic Forn de Dalt de Benassal la primera activitat englobada al marc de la XVIII Mostra de la Trufa Negra de l’Alt Maestrat. En concret, s’ha celebrat una jornada gastronòmica formativa sobre la varietat de trufa ‘Tuber Melanosporum’, molt típica de les comarques de l’interior de Castelló.

La xef Ángela Milián, acompanyada de la seua parella i company de faena Diego Alcón, del Restaurante Vinatea de Morella ha estat l’encarregada d’impartir el showcooking dedicat a l’or negre. El dia ha començat amb una breu explicació de la trufa i ha seguit amb una mostra de la cuina del Vinatea, en la que s’han utilitzat productes de proximitat com l’oli de la Finca Varona La Vella, el safrà de La Mata, carn dels Ports o les ametles d’Albocàsser, entre d’altres. En total s’han presentat i cuinat cinc plats, fent entre ells un descans per a poder esmorzar i parlar amb la xef.

“Els plats que hem preparat han estat un tamal de sobrassada amb mel de romer i trufa, una crema d’ou fregit amb cecina de vedella i ametlles amb Portobellos i trufa, un tartar de filet Duroc madurat a l’estil japonés amb un acompanyament de iogurt a les herbes i pa de cúrcuma, ‘raviolis desnudos’ de brull amb emulsió de mantega amb trufa i, per acabar, carxofes de Benicarló amb una holandesa de vi ranci i safrà” explica Milián.

Marta Pitarch, regidora de l’Ajuntament, destaca que “ha estat un matí molt especial i agradable, l’edifici del forn gràcies a la seua restauració s’ha convertit en un lloc ideal per a la realització d’actes com el d’avui. A més, l’activitat ha tingut molt bona rebuda i la participació ha estat molt positiva tot i les reduccions d’aforament a causa de la Covid-19”. “Els assistents, professionals de la restauració i veïns i veïnes apassionats de la cuina de Benassal, Culla i Morella, han quedat molt satisfets amb la xef que ha demostrat tenir una llarga experiència als fogons i un gran domini de la Tuber Melanosporum” afegeix Pitarch.

La Mostra seguirà els dies 26 i 27 de febrer amb una gran programació d’actes que es pot consultar a les xarxes socials del consistori.

Directe