“La dentellada”, d’Eduardo Fernán-López, premi Tuber melanosporum

Reconeix a la millor novel·la negra d’un escriptor novell

“La dentellada”, d’Eduardo Fernán-López, premi Tuber melanosporum

Eduardo Fernán-López rep el premi Tuber melanosporum que atorga el festival gastro-literari Morella Negra com la trufa per la seua primera novel·la, La dentellada. L’escriptor ha recollit el premi en l’acte que ha tingut lloc al Teatre Municipal i que s’ha pogut seguir en directe a través d’internet. Aquesta ha sigut la sisena edició del guardó que pretén posar en valor als nous autors i autores.

El guardó de Morella Negra premia a l’escriptor o escriptora novell amb una novel·la escrita entre l’1 de setembre del 2020 i el 31 d’agost de l’any 2021. Per a aquest VI Tuber melanosporum es van localitzar més de 60 novel·les, 30 de les quals complien tots els requisits del premi.

Així, a més de la guanyadora, les altres quatre finalistes van ser La música de los huesos, de Nagore Suárez; Odio en las manos, de María Gómez; Si no et salven les dones…, de Pius Fransoy i El suicidio de Willy Malpica, de Dani Ferrairó, i han estat presents en aquest acte. A més, els cinc finalistes han participat aquest matí en una taula literària on han explicat diferents qüestions sobre les seues novel·les.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, present a l’acte, ha volgut felicitar el guanyador d’aquest premi, així com donar l’enhorabona a totes i tots els finalistes”. A més, ha aprofitat per a “agrair a La canyeta literària la seua implicació i dedicació en l’organització de Morella Negra com la trufa, la qual ja s’ha consolidat al calendari cultural de la ciutat i que cada any compta amb més participació”.

També la regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha volgut felicitar el guanyador i finalistes, així com ha explicat que “Morella Negra és molt important per aquesta ciutat i cada any l’ompli d’escriptores, escriptors i amants de la novel·la negra durant un intens cap de setmana”. Finalment, el comissari de Morella Negra com la trufa, Jorge García, també ha donat “l’enhorabona al guanyador i finalistes i animar que continuen amb la seua carrera literària amb més llibres tan apassionants com aquestos”.

Acte íntegre de lliurament del Premi Tuber Melanosporum

Morella Negra com la trufa és un festival gastro-literari emmarcat dins de les Jornades de la trufa Morella-Els Ports. Així, aquest es compon de taules redones, xerrades i presentacions de llibres al voltant de la novel·la negra i es combinen amb la gastronomia local especialitzada en la trufa negra dels Ports.

El arte
de contar

Una vegada acabada l’entrega del premi Tuber melanosporum, ha tingut lloc una de les taules literàries amb més renom de Morella Negra com la trufa. Alicia Giménez Bartlett i Domingo Villar, escriptora i escriptor de renom en la novel·la negra, han explicat la seua experiència creativa en El arte de contar.

Directe