Benicarló aposta per mantindre la Festa de la Carxofa

Començarà amb les Jornades del Pinxo, del 14 al 30 de gener en 27 restaurants i bars

L’Ajuntament de Benicarló no renuncia a la promoció del seu producte estrella i ha presentat avui la XXIX Festa de la Carxofa, una edició que mantindrà els actes centrals de la Festa, respectant sempre els protocols d’higiene i seguretat que dicten les autoritats sanitàries en cada moment.

Així ho han explicat avui les regidores de Turisme i Agricultura encarregades d’organitzar la festa, Isabel Cardona i Inma Díaz respectivament, i els representants de l’associació Benicarló Restauració Iván Alemán i Anay Bueno. Els quatre han insistit en què «la prioritat en tots i cadascun dels actes serà la seguretat» i han avançat que «els detalls del programa s’aniran concretant a mesura que s’aproximen les dates per tal d’adaptar-los al màxim a la situació vigent».

El tret de sortida a la Festa el donaran les Jornades del Pinxo, que se celebraran del 14 al 30 de gener en 27 restaurants i bars de Benicarló, amb propostes molt diferents on es barrejaran els sabors més locals amb altres d’internacionals, opcions vegetarianes i carnívores, pinxos de mar i de terra… Una enorme varietat de propostes que s’ha distribuït en tres rutes diferents que permetran tastar-les i disfrutar-les totes. El preu dels pinxos serà de 3 euros amb la beguda a part i serà necessari presentar el passaport covid per a accedir als bars i restaurants.

Com a avantsala de les jornades, aquest dijous 13 de gener tindrà lloc una degustació al Magatzem de la Mar, que mantindrà el format take away (per emportar) i amb aforament controlat, tal i com es va fer en les Jornades del Polp. Per a assistir, caldrà adquirir un tiquet al mateix Magatzem de la Mar o en el web www.benicarloevents.com que estarà disponible en les properes hores.

Com en anys anteriors, les persones que participen en les Jornades del Pinxo optaran a diversos premis gràcies al PinxoPort, un carnet on es podran registrar totes les degustacions de pinxos i que, una vegada complet, permetrà participar en el sorteig de diferents premis: degustació de menús de carxofa, vals per a bescanviar al Mercat de Benicarló o als establiments que formen part de la Unió de Comerços.

El PinxoPort completat es podrà entregar a la Tourist Info o a l’últim bar o restaurant on s’haja fet la degustació.

Directe