Protecció Civil transporta les vacunes i PCR davant el mal estat de les carreteres

“El seu treball és silenciós i poc conegut", apunta el diputat Abel Ibáñez

El cos de voluntaris de Protecció Civil de la Diputació de Castelló ha assumit aquests dies una tasca molt important per als pobles de l’interior. Des d’ahir mateix s’encarreguen de proveir, davant el mal estat de les carreteres, els centres de salut dels Ports amb les esperades vacunes contra la Covid-19 i de transportar les proves PCR dels municipis d’aquesta comarca al seu hospital de referència, el de Vinaròs, per tal que es puguen analitzar en el mateix dia i que no es demore la resposta. Fins al moment s’han recollit les mostres a les localitats de Cinctorres, Forcall i Morella.

El diputat de l’àrea, Abel Ibáñez, ha explicat que Protecció Civil compta amb tot l’equipament per a garantir el trasllat amb seguretat i els vehicles idonis per a circular per carreteres amb afeccions per la neu. Cal fer menció que, a causa de la borrasca ‘Filomena’ molts vials de la zona es troben afectats per la presència de gel en superfície, pel qual “hem decidit posar els nostres mitjans al servei autonòmic de salut per a no posar en risc als seus treballadors i per a assegurar que l’abastiment de vacunes no es veja afectat per l’estat de la xarxa viària“. Aquest dispositiu estarà a disposició de Conselleria durant els pròxims dies.

Morella, Cinctorres i Forcall ja tenen la vacuna gràcies a Protecció Civil

Protecció Civil ha demostrat estar sempre al costat de la gent de Castelló en els moments més difícils. Segons ha recordat Ibáñez, durant els mesos més crus de la pandèmia en 2020, en ple confinament domiciliari, el cos de voluntaris es va encarregar de portar als malalts de càncer de la província la medicació a les seues llars, aproximant la compra a la gent major i repartint materials de protecció a la ciutadania. “El seu treball és silenciós i poc conegut, per això amb aquestes paraules vull posar en valor i agrair la seua dedicació desinteressada i vocació de servei públic”.

D’altra banda, el Consorci de Bombers continuarà assistint a persones que necessiten traslladar-se per motius de salut a recintes d’atenció sanitària, com ara diàlisi.

Directe