“A partir de dilluns tots els centres de salut han de fer tests de detecció”

Així ho ha anunciat la subdirectora general d'Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha

Dues sanitàries del Centre de Salut de Morella / Foto: Alba Manzano

La subdirectora general d’Epidemiologia de la Comunitat Valenciana, Hermelinda Vanaclocha, ha anunciat durant la roda de premsa conjunta amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig que, en tot el territori a partir de demà dilluns, els centres d’atenció primària tenen que fer proves, tant els de les localitat que estiguen ja en la fase 1 com els que encara estiguen en la fase 0.

Hermelinda Vanaclocha és la subdirectora general d’Epidemiologia de la Comunicat Valenciana

Per a això, “des de la direcció general d’assistència sanitària s’han arribat a uns consensos de com deuria fer-se aquest tipus de proves” als centres de salut i “s’han enviat les instruccions que tenen que realitzar-se”.

Vanaclocha, que també és membre del comitè científic que assessora al Govern d’Espanya per a la pandèmia, ha dit que, “durant tota la setmana” s’ha fet l’esforç de fer arribar els equips de protecció individual EPI als professionals de tots els centres de salut de la Comunitat Valenciana.

Polèmica amb les fases
a la Comunitat Valenciana

Respecte a la polèmica pel canvi de fases a la Comunitat Valenciana a dues velocitats per decisió del Ministeri de Sanitat, la subdirectora general d’Epidemiologia ha dit que no vol “cap confrontació amb el Centre de Coordinació d’Emergències” de Fernando Simón, però que no considera oportú que s’hage tingut en compte “els factors associats a la transmissió de l’epidèmia”, és a dir, els possibles contagis, per a fer l’avaluació sense que aquest punt “estiguera al protocol i que ara haja pogut estar determinant”

Directe