Moren sis persones més per coronavirus arreu de la província de Castelló

Les defuncions a la residència de Morella són un total d'11 fins a primeres hores de dilluns

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat aquest matí de dilluns les dades respecte a la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Del total de la pandèmia, han mort a la Comunitat 637 persones, 70 a la província de Castelló, sis més que ahir.

El número total d’altes és de 118 més que el diumenge, sumant un total de 930 des del començament de la pandèmia, d’elles 85 a la província de Castelló. Per la seua part, 229 malalts castellonencs estan ingressats a causa del coronavirus (15 menys que ahir) i d’ells, 44 estan a la UCI, aquesta última xifra es manté respecte a la de diumenge.

Hi ha 150 nous casos positius en les darreres 24 hores arreu de la Comunitat Valenciana, 17 d’ells registrats a la província de Castelló, unes xifres que fan pensar en l’esperança ja que són molt menors que en el dia anterior. En línies generals, des del començament de la pandèmia, han donat positiu 7334 persones en total de la pandèmia, 869 d’ells a la província de Castelló.

El número de professionals sanitaris que han donat positiu en el total de la Comunitat Valenciana ascendeix a 1.188, sent 158 d’ells pertanyents a la província de Castelló

Roda de premsa íntegra d’Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana

Les residències són un dels punts de major preocupació des de la conselleria de Sanitat, havent-hi 98 centres arreu de la Comunitat Valenciana amb casos positius, sis més que ahir. D’eixos 95 centres, 12 són de la província a Castelló, el mateix nombre que el dia anterior. La residència San Juan Bautista de Morella ha sofert una nova mort respecte a les dades de diumenge, sent ja un total d’11 defuncions motivades per la pandèmia del coronavirus. El centre ha registrat durant el cap de setmana altres dos morts de persones de molt avançada edat -d’una ja els informàvem ahir- però no afectades pel covid-19.

▸ Residents que han donat positiu: 791 (47 més que ahir a la Comunitat)
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 206 (4 més que ahir a la Comunitat)
▸ Residents que han mort: 166 (11 més que ahir a la Comunitat)

Pel número de casos produïts en elles, hi ha encara 11 residències amb vigilància activa a la Comunitat Valenciana, 3 d’elles a Castelló, sent una d’eixes tres la de Morella.

Respecte al reagrupament de residents afectats pel coronavirus, la consellera Barceló ha apuntat que “en cap moment s’havia dit quines residències anaven a acollir més malalts” i que s’estudiarà cada pacient “cas per cas”.

Directe