Tres noves morts en sumen ja 10 per coronavirus a la residència

En les darreres hores s'ha produït una nova defunció, però no pel covid-19

Tres noves morts en sumen ja 10 per coronavirus a la residència

Els veïns dels carrers pròxims a la residència de Morella, amb les voreres sense gent per l’aturada tota l’activitat no essencial, pràcticament no senten altre soroll que el pas dels cotxes fúnebres. I fins a quatre vegades s’han vist passar en poc més de 24 hores. Tres nous morts per coronavirus es sumen als 7 que ja es coneixien fins ahir, donant un total de víctimes d’ancians i ancianes en aquest centre durant la crisi de coronavirus. Una quarta mort, també al centre, res tenia que veure amb el covid-19. Tots els residents, per precaució, estan aïllats des del començament de la pandèmia.

Roda de premsa íntegra d’Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana

Les residències són un dels punts de major preocupació des de la conselleria de Sanitat, havent-hi 95 centres arreu de la Comunitat Valenciana amb casos positius, quatre més que ahir. D’eixos 95 centres, 12 són de la província a Castelló, el mateix nombre que el dia anterior.

▸ Residents que han donat positiu: 745 (87 més que ahir a la Comunitat)
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 202 (17 més que ahir a la Comunitat)
▸ Residents que han mort: 156 (19 més que ahir a la Comunitat)

Pel número de casos produïts en elles, hi ha 11 residències amb vigilància activa a la Comunitat Valenciana, 3 d’elles a Castelló, sent una la Residència San Juan Bautista de Morella.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat aquest matí de diumenge les dades respecte a la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Del total de la pandèmia, han mort a la Comunitat 613 persones, 64 a la província de Castelló.

El número total d’altes és de 117 més que el dissabte, sent un total de 812 des del començament de la pandèmia, d’elles 73 a la província de Castelló. Per la seua part, 244 malalts castellonencs estan ingressats a causa del coronavirus (4 més que ahir) i d’ells, 44 estan a la UCI.

Hi ha 283 nous casos positius en les darreres 24 hores arreu de la Comunitat Valenciana, 65 d’ells registrats a la província de Castelló. En línies generals, des del començament de la pandèmia, han donat positiu 7184 persones en total de la pandèmia, 852 d’ells a la província de Castelló.

El número de professionals sanitaris que han donat positiu a la Comunitat Valenciana ascendeix a 1179, 156 d’ells a la província.

Morella amb vigilància
militar del confinament

Amb l’arribada dels dies que havien de ser les vacances de Setmana Santa, en altres localitats d’arreu d’Espanya s’han produït desplaçaments cap a segones residències, el que està totalment prohibit des del moment en que es va decretar l’Estat d’Alarma per tal de lluitar contra el coronavirus.

Per a fer complir el confinament, des d’aquest matí “un destacament de l’exèrcit ja està a Morella fent treballs de suport i vigilància”, tal i com informa l’Ajuntament de Morella.

Directe