El Concurs de Cuina de la Carxofa es consolida

El canvi d’ubicació al Magatzem de la Mar ha suposat un important salt qualitatiu

El Concurs de Cuina i Serveis de la Carxofa, organitzat conjuntament pel Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló (CIPFP) i l’Ajuntament de Benicarló, ha celebrat avui la vuitena edició amb moltes novetats. Coincidint amb el 20é aniversari del Departament d’Hoteleria i Turisme del CIPFP Benicarló, el concurs ha passat del restaurant pedagògic al Magatzem de la Mar, un canvi d’ubicació que ha suposat un important salt qualitatiu, tant en la posada en escena com en el nivell dels participants. Precisament els jurats, presidits pels cuiners Raúl Resino i Juan Vicente Albert, han coincidit en destacar la preparació dels participants com a «molt elevada».

Entre les tres categories (cuina, gintònic i còctel d’autor), s’han presentat un total de 18 candidats procedents de 8 centres formatius (València, Castelló, Alcoi, Peníscola, la Pobla de Farnals i Enguera, a més del CIPFP de Benicarló).

El primer premi en la categoria de cuina ha estat per a Jesús Tortosa, del CIPFP Batoi d’Alcoi, mentre que el segon premi ha sigut per a Pedro Berja, del CIPFP Benicarló, i el tercer per a Danivela Devita, també del CIPFP Benicarló.

Pel que fa a la categoria de gintònic, el primer premi se l’ha endut Adrián Martínez, de la Pobla de Farnals, i el segon premi ha sigut per a Pascual Fernández, de Castelló.

Per últim, en la categoria de còctel d’autor, el primer premi ha estat per a Antonio Alonso, de Castelló, i el segon per a Óscar Menor, de la Pobla de Farnals.

Tant l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, com la directora del CIPFP, Ester Segura, han agraït als alumnes la seua implicació en el concurs. L’alcaldessa, que ha lliurat un detall commemoratiu a la directora amb motiu dels 20 anys del Departament d’Hoteleria i Turisme, ha destacat que aquest tipus d’iniciatives són importants per a fomentar la motivació entre els alumnes i per a «reforçar encara més el posicionament de Benicarló com a referent gastronòmic».

La directora del centre ha agraït el suport de l’Ajuntament en «aquest pas endavant que hem fet amb el concurs» i ha felicitat tota la comunitat educativa del CIPFP pel 20é aniversari del Departament d’Hoteleria i Turisme.

Directe