La Festa de la Carxofa 2020 arrancarà el 10 de gener amb les Jornades del Pinxo

Enguany es proposen tres itineraris diferents per a degustar totes i cadascuna de les propostes

La XVII Festa de la Carxofa de Benicarló ja comença a calfar motors. La regidora d’Agricultura, Inma Díaz, la regidora de Turisme, Isabel Cardona, el president de l’Associació Benicarlanda de Bars i Cafeteries (Associació BBC) i el vicepresident del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, Juan Giner, han presentat avui una de les propostes que més èxit tenen dins de la programació de la Festa de la Carxofa: les Jornades del Pinxo, que enguany s’han programat del 10 al 26 de gener.

Una de les novetats d’aquesta edició són les tres rutes que es proposen per tal de degustar les diferents propostes gastronòmiques dels bars i cafeteries que hi participen: una ruta pels establiments del centre històric, una altra ruta pels bars i cafeteries de la zona sudest de Benicarló i un últim itinerari que recorre els locals de la zona marítima. En total, 31 establiments que reforçaran el posicionament gastronòmic de Benicarló.

«Els pinxos de carxofa —ha dit la regidora de Turisme— han passat de ser un reclam purament gastronòmic a convertir-se en el distintiu per excel·lència del nostre producte estrella». La regidora ha reconegut que «el treball i la professionalitat dels restauradors està en la base de tot aquest fenomen dels pinxos» i ha subratllat que les Jornades del Pinxo són també «un important motor per a dinamitzar la ciutat i desestacionalitzar la temporada turística».

Per la seua banda, el president de l’Associació BBC ha posat en valor el treball dels bars i restaurants, «que al llarg de tots aquests anys han aconseguit posicionar aquestes jornades com un referent a nivell comarcal i provincial».

Inma Díaz és la regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de Vinaròs

La regidora d’Agricultura ha destacat l’elevat nombre d’establiments participants, mentre que el vicepresident del Consell Regulador ha agraït a l’Ajuntament l’esforç que fa per tal que la Festa de la Carxofa vaja creixent cada any.

Novetats per al
Concurs de Pinxos

El Concurs dels Pinxos de la Carxofa, un dels atractius principals de les Jornades, incorporarà enguany algunes novetats que incrementaran el valor de les jornades i del treball que hi ha darrere de cada elaboració. És per això que s’ha apostat per professionalitzar el concurs i es nombraran dos jurats diferents, un per als pinxos d’autor i un altre per als pinxos tradicionals.

En cadascun dels jurats hi haurà persones del món de la gastronomia, xefs, artistes i representants de diverses entitats de Benicarló, a més de representants polítics i de la penya Mechero, fundadora d’aquest concurs.

El lliurament dels premis també tindrà novetats, ja que els guanyadors rebran el reconeixement el mateix dia que presentaran les seues propostes davant dels jurats. La data serà el 13 de gener. El lloc, el Magatzem de la Mar.

També es reeditaran els premis als pinxos més etxurats a càrrec de l’associació Urban Sketchers del Baix Maestrat.

Directe