La plaça de les Aules es plena de gastronomia local amb el Mercat de la Trufa

Castelló Ruta de Sabor pretén ser un revulsiu econòmic de l'interior

La tòfona castellonenca i els seus derivats, com olis, licors, embotits i formatges trufats, han estat els protagonistes del mercat gastronòmic que, durant tot el dia, ha ocupat la total extensió de la plaça de les Aules de Castelló per a promoure el consum d’aquest preuat fong de l’interior i d’altres productes nadalencs de Castelló Ruta de Sabor.

El president de la Diputació, José Martí, la diputada de Turisme, Virginia Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, han visitat la fira al voltant del migdia i han saludat personalment els 26 productors provincials -sis més que l’any passat- que, fins a les 20 hores, han exposat al públic els millors dels seus productes gastronòmics. Tots tres han aprofitat l’ocasió per interessar-se pel procés de producció i per a recollir propostes de millora per a donar-li “un nou impuls” a la marca que engloba els productes ‘made in’ Castelló.

La diputada de Turisme, àrea que assumeix ara Castelló Ruta de Sabor’, ha dit estar “molt il·lusionada” amb aquest projecte de reconversió perquè “veiem la gastronomia com una oportunitat per a créixer”. Pérez, per la seua banda, ha afegit que a partir d’ara treballaran “de forma conjunta per tal d’esprémer al màxim aquesta marca i tot el que l’envolta perquè així aconseguirem crear un gran estímul econòmic per a les comarques de l’interior”.

L’afluència de gent a les Aules ha estat una costant gràcies a la bona temperatura, inusual per al mes de desembre, i a la variada programació musical i lúdica per a grans i menuts. De fet, és aquesta la principal novetat d’aquesta edició de consolidació, en què s’ha apostat per la música en directe com a atractiu i valor afegit a les ja sempre concorregudes tasts i tallers de cuina. El més popular, una vegada més, ha estat el taller de rosquilletes per a xiquets que organitza el Gremi de Forners de Castelló.

El president José Martí ha assegurat que “amb fires com la de la trufa donem a conèixer les meravelles que oculta el nostre interior provincial” i ha animat a la ciutadania a que consumisquen aquest Nadal productes de Castelló, “perquè així creem riquesa i llocs de treball a casa nostra”.

Directe