Morella presentarà amb un maping la restauració de la Porta dels Apòstols el 14 d’agost

El IVCR+i va rebre una menció especial d’Europa Nostra a la investigació prèvia a la restauració

La Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Morella donarà a conéixer la seua restauració el pròxim dimecres 14 d’agost. En aquest acte que tindrà lloc a les 22.30 hores, es podran veure les diferències entre l’estat de la façana de l’església abans i després de la restauració, així com s’explicaran els detalls de l’actuació que es va dur a terme durant l’úlitm any. La presentació finalitzarà amb una projecció de video maping sobre la Porta dels Apòstols que es repetirà cada 30 minuts. Aquest ha estat un projecte realitzat per la Generalitat Valenciana amb la col·laboració de l’ajuntament de Morella i el Bisbat de Tortosa.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la restauració de la Porta dels Apòstols és una de les actuacions més importants de recuperació del patrimoni que s’han realitzat a Morella en els últims anys”. Així, l’edil ha explicat que “la Basílica Arxiprestal de Morella és un dels principals monuments de Morella i aquesta actuació era molt necessària per a mostrar-la i posar en valor el patrimoni arquitectònic i artístic de la nostra ciutat”. Rhamsés ha recordat que “cal cuidar i conservar el patrimoni que ens van deixar els nostres avantpassats, de manera que aquesta obra consolida l’estructura de la porta i mostra les restes de la policromia original de la mateixa que han sobreviscut a centenars d’anys exposada a les condicions climatològiques de Morella”.

Cal recordar que el passat mes de maig el IVCR+i va rebre una menció especial d’Europa Nostra a la investigació prèvia a l’obra. En aquesta han participat diferents entitats de reconegut prestigi en cadascuna de les seues àrees d’actuació a Espanya, Romania i Itàlia. Aquestes han sigut el consorci liderat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+i), compost per El National Institute for Research and Development in Optoelectronics (INOE 2000, Romania), l’Institut Andalús del Patrimoni Històric (IAPH, Espanya), el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC, Espanya), el Departament de Sistemes Físics, Químics i Naturals de la Universitat Pablo de Olavide (UPO, Espanya) i el Conservation Technologies Division of Elengroup (El.En. SpA, Itàlia). Aquest ha donat lloc a un grup de treball ben equilibrat i interdisciplinari, en el qual cada institució ha aportat el seu coneixement i experiència, sense la qual, no hagués estat possible el desenvolupament d’aquest projecte.

Directe