Multitud d’actes per homenatjar la carxofa en els seus dies grans

Aquestes jornades gastronòmiques benicarlandes estan declarades d'Interès Turístic Autonòmic

Multitud d’actes per homenatjar la carxofa en els seus dies grans

Aquest cap de setmana, Benicarló viurà els actes centrals de la XXVI Festa de la Carxofa, declarada d’Interès Turístic Autonòmic. L’esdeveniment presenta singularitats úniques que cada any atrauen milers de visitants interessats per les múltiples possibilitats gastronòmiques de la carxofa i per la gran quantitat d’actes organitzats al voltant de la festa: concerts, exposicions, visites dinamitzades, demostracions gastronòmiques, actes populars…

Aquest any, els dies grans d’homenatge a la carxofa arrancaran el divendres 25 de gener a les 18.00 hores amb la quarta edició del festival Art&Xoc, dedicada a la música d’arrels afroamericanes i afrocaribenyes. Enguany Art&Xoc comptarà amb un cartell de luxe format per Shirley Davies & The Silverbacks, Akatz i Ponent Roots, a més de tallers i activitats per a tots els públics.

Tres hores després, tindrà lloc el Sopar de Gala, on es lliurarà la Carxofa d’Or al Consell Regulador de la Denominació d’Origen de la Carxofa de Benicarló, una entitat que agrupa un gran nombre de productors i comerciants de la ciutat que des del naixement de la Festa han treballat perquè aquesta tinga la qualitat necessària com per a ser considerada un producte amb denominació d’origen. El sopar servirà també per a retre homenatge a Francisco Querol Foix, una persona que ha dedicat tota la vida a la terra.

Al sopar estaran presents Juan Carlos Fulgencio, delegat de Govern de la Comunitat Valenciana, Javier Moliner, president de la Diputació, Soledad Ten, subdelegada de Govern, a més de la Corporació Municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Xaro Miralles, senadors, diputats, alcaldes, regidors, representants del Consell Agrari i membres d’organitzacions agràries i associacions locals.

Showcooking amb els germans
Sergio i Javier Torres

Dissabte a les 12.30 hores, arribaran els cuiners més mediàtics, els germans Sergio i Javier Torres, per a fer un showcooking amb la carxofa de protagonista, a la plaça de la Constitució. A més, durant tot el dia hi haurà activitats per a tots els públics; taller de balls tradicionals, un concert bureo amb el grup Fartabelitres, visites dinamitzades pel centre històric de Benicarló, al Puig de la Nau i a camps de carxoferes, la IV Fira de productes de proximitat amb més de 40 expositors. Tampoc faltarà a les set de la vesprada, un dels plats forts de la festa: la torrada popular de carxofes que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, on està previst que es torren més de 3.000 quilos de carxofa. Després de la torrada, a les 23.00 hores, l’Orquestra Ágora, posarà el colofó festiu a una jornada d’activitat efervescent.

Diumenge, com cada any, tindrà lloc l’acte més espectacular i multitudinari de la Festa amb la Demostració Gastronòmica, que comptarà amb la participació dels establiments de la ciutat. Els tiquets es poden adquirir el mateix diumenge en un punt de venda pròxim al recinte de la Demostració, que tindrà lloc als carrers del centre de la ciutat. També es poden reservar durant aquesta setmana a la Cambra Agrària (C/ César Cataldo, 2) o enviant un correu electrònic a correu.agricultura@ajuntamentdebenicarlo.org. El preu és de 7 euros i inclou tres degustacions, una beguda i un plat de ceràmica; el mateix procediment servirà per a reservar els tiquets de la torrada popular del dissabte, a 3 euros (tres carxofes + beguda).

El minut a minut de la jornada el transmetrà Ràdio Benicarló, que comptarà amb una carpa a la plaça de la Constitució des d’on realitzarà un programa en directe de tres hores. Els restaurants de la ciutat començaran el mateix diumenge 27 les Jornades Gastronòmiques, que enguany s’allargaran fins al 3 de març.

Directe