A propòsit de Vallivana

Divendres, 22 de novembre de 2019
  • Julià Pastor Aguilar

Perdoneu que em poso on no em criden, però el tema m’interessa. Ho dic per si hi ha gent que té l’ocurrència de preguntar: I ara, éste que vol? Ja us ho explico.

Tinc entés que l’Ajuntament té retinguts 60.000 €, dels quals l’Administració no por disposar. Davant del fet, a mi em pareix coherent la següent conclusió: NI UN CÈNTIM MÉS PER AL SANTUARI MENTRE NO ES TORNEN EIXOS DINERS. M’imagino que amb el mateix epígraf contable que els va donar entrada es pot fer l’eixida.

Anem a una altra cosa. Ara s’ha fet una associació de la Mare de Déu de Vallivana que ha de ser la solució dels tots el problemes. No tinc especial interés que estigue o que no estigue, però, en tot cas, haurà de ser coherent.

Tot el món sap que Vallivana s’ha mantingut i ha prosperat amb els donatius dels morellans i devots amb esforç i constància.

Bé, mirant els estatuts de la nova Associació m’han sorgit dubtes:

En l’article 6è del capítol dos diu: Podran formar part de la Associació les persones físiques que ostenten la condició d’Alets de la Mare de Déu Vallivana, que, lliurement i voluntàriament tinguen interés en el desenvolupament dels fins de l’Associació i la persona que ostente la condició d’Administrador de Vallivana.

Si no em fallen els càlculs n’ixen 25, és a dir, un més vint-i-quatre. Número escàs si considerem la gent que acostuma a col·laborar.

D’altra banda, la redacció del paràgraf ens suscita una altra pregunta: És que hi ha Alets que no estiguen disposats lliure i voluntàriament al desenvolupament dels fins de l’Associació que, segons els mateixos estatuts, són totes les qüestions referents a la Mare de Déu i al Santuari?

Anem avant. Si són els socis els que majoritàriament han de mantenir l’Associació, hem d’entendre que tot això ja ho pagaran ells? Si és així, quedaran deslliurats de la obligació quarta que disposa el mateix estatut de fer l’acapte anual?

Si els socis només són els Alets i l’Administrador, ells sols seran també l’assemblea i sis d’ells la Junta directiva. No us fa la sensació d’endogàmia?

Encara em queden dubtes: Qui nomena els 1 + 24 socis?

No sé si ho enteneu. Jo, personalment, no i sempre he pensat que quan una cosa no s’entén no és per causa de l’entenedor sinó per culpa del fet mateix que és inintel·ligible.

Segons tot això, em confirmo en el consell del principi. NI UN CÈNTIM MÉS PER AL SANTUARI MENTRE LES COSES NO S’ACLARISQUEN.

Afegeixo que si he dit qualsevol cosa que no sigue correcta estic disposat molt gustosament a rectificar.

Directe