La Diputació reforça el seu suport a la Carxofa de Benicarló

José Martí i el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen signen un conveni per a reposar els plantons afectats pel fong verticilum

La Diputació reforça el seu suport a la Carxofa de Benicarló

L’Ajuntament de Benicarló ha estat l’escenari de la firma del conveni que han rubricat avui el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el president del Consell Regulador Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, Víctor Morera, a través del qual la institució provincial destinarà una subvenció directa de 47.000 euros per a la realització d’activitats de promoció, control, certificació i millora de la qualitat vegetal.

Es tracta del segon conveni que se signa d’aquestes característiques, amb l’objectiu de finançar la reposició dels plantons afectats pel fong verticilum, que minva la producció de les carxoferes.

A l’acte han estat presents l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que ha actuat com a amfitriona de la firma, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i el secretari del Consell Regulador, Guillermo Edo.

L’alcaldessa ha agraït «l’aposta ferma» de la Diputació de Castelló pel sector primari de Benicarló, tant per l’agricultura com per la pesca. Xaro Miralles ha aprofitat per recordar que al mes de gener se celebrarà la 30a edició de la Festa de la Carxofa, que ha definit com «una festa que ens ha convertit en capital gastronòmica de la Comunitat Valenciana gràcies al treball conjunt de llauradors, restauradors, Consell Regulador i institucions”.

Per la seua banda, el president de la Diputació ha assenyalat la necessitat de «cuidar i cultivar» aquesta DO «i així ho estem fent amb aquest conveni amb el qual també volem afavorir aquesta simbiosi entre el sector primari i la gastronomia, que volem que siga una línia estratègica fonamental de la Diputació de Castelló».

El president també ha assenyalat que «les institucions públiques hem d’estar en constant contacte amb el sector primari, amb el sector agrícola, i per això mantenim aquest suport tan important per a la DO per a la regeneració i millora dels plantons, que són els elements essencials per al cultiu de la carxofa».

El president del Consell Regulador ha agraït el suport de la Diputació de Castelló gràcies al qual «tindrem l’opció de poder anar renovant els plantons en els pròxims anys per a millorar el rendiment dels camps de carxofa».

Directe