La gastronomia de cinema de Peníscola arriba a Castelló per Magdalena

Amb tapes inspirades en "El Chiringuito de Pepe"

Amb motiu de les festes de la capital de la Plana, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola, de la mà del Club de Producte Peníscola Gastronòmica i en col·laboració amb la Colla El Rei Barbut, ha protagonitzat un xou cooking en la plaça de les Aules, amb l’objectiu de presentar la seua gastronomia de cinema.

Amb la degustació de diverses tapes, els xefs peniscolans han sorprés els nombrosos curiosos que han acudit a la cita en el centre de Castelló. Més de 500 racions repartides han donat bon compte del saber fer dels restauradors de la ciutat pontifícia, que en aquesta ocasió han aprofitat la cita per a presentar tres creacions en forma de tapa inspirades en una de les ficcions televisives rodades en la localitat.

“El Chiringuito de Pepe”, la reeixida sèrie, que va rodar els seus exteriors a la Ciutat a la Mar, ha deixat la seua petjada en aquests plats de marcat caràcter mediterrani i que recuperen la tradició culinària combinant-la amb l’avantguarda. Torrada amb sardina de bota i cruixent amb mousse d’all i pebre han sigut les propostes que han conquistat els paladars castellonencs en plenes Festes de La Magdalena.

La relació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d’una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, i va trobar un dels seus moments més gloriosos en el rodatge de “El Cid”, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta.

Les visites guiades i les rutes mostren els enclavaments de cada rodatge a la ciutat i comparteixen el resultat en la pantalla amb la transformació de cada escenari natural, mentre les visites ho fan a través de la senyalització i els panells informatius.

Recentment, Peníscola ha acollit nombrosos rodatges en els últims anys, com el de la sèrie “El Chiringuito de Pepe” i, més recentment, “El Ministerio del Tiempo”, així com la reconeguda i guardonada sèrie internacional “Game of Thrones”, la més important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la pròpia crítica. Aquest impuls ha reforçat l’aposta del municipi per mostrar la seua faceta cinematogràfica, sumant la seua gastronomia a aquesta experiència turística de cinema.

Directe