Colomer participa en la presentació del Festival Gastronòmic de Benicarló

Assenyala que aquesta cita gastronòmica “suposa un gran homenatge al futur i a la gran contribució dels hostalers”

Colomer participa en la presentació del Festival Gastronòmic de Benicarló

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat aquest dijous en la presentació del Festival Gastronòmic de Benicarló, que se celebrarà del 21 al 23 d’octubre. Colomer ha estat acompanyat per l’alcaldessa del municipi, Xaro Miralles, la diputada de Turisme, Virginia Martí, així com cuiners referents de la província, com Raúl Resino i Miguel Barrera, col·laboradors en l’organització d’aquesta iniciativa.

Durant la seua intervenció, Colomer ha destcado el seu reconeixement al sector hostaler, que ha qualificat com a “sector fonamental que no coneix límits, i que ha tornat de la pandèmia amb un producte més qualificat”.

En aquesta línia, ha assegurat que “aquest Festival Gastronòmic de Benicarló suposa un gran homenatge al futur i a la gran contribució dels hostalers”, al mateix temps que, “exemplifica una clara descentralització en el nostre territori”.

En aquest sentit, ha fet referència a grans cites gastronòmiques que acull la Comunitat Valenciana aquests dies, com el lliurament dels Premis Hostaleria València 2022, que es va celebrar dilluns passat; a més del Festival Gastronòmic de Dénia i la Fira del Formatge Artesà de Montanejos, que tindran lloc aquest cap de setmana i que comptaran a més, amb la presència del Secretari Autonòmic.

El titular de Turisme també ha destacat els atributs de Benicarló com a destí gastronòmic, fent al·lusió a “la seua concentració de valors”, que ho situen com a destí candidat “a convertir-se, no en exclusiva, en la seu de la capitalitat gastronòmica de la Comunitat”, ha afegit.

Per part seua, la diputada de Turisme, Virginia Martí, ha destacat la riquesa del producte i la gastronomia de la província de Castelló, al mateix temps que ha assenyalat que “aquest esdeveniment serà un projecte itinerant que, en successives edicions, recorrerà diferents destins gastronòmics”.

L’alcaldessa del municipi, Xaro Miralles, ha agraït a la Generalitat i a la Diputació la col·laboració en el desenvolupament d’aquest Festival, “que convertirà a Benicarló en capital gastronòmica durant tres dies”.

Directe