Els xefs amb estrella Michelin de Castelló mostren la seua gastronomia a Fitur

Barrera, Resino, Herrador i Carlucci triomfen en un showcooking per a professionals

L’aposta pel turisme gastronòmic del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló en Fitur 2022 s’ha materialitzat amb un showcooking per a professionals del sector turístic protagonitzat pels xefs amb estrela Michelin de la província: Miguel Barrera del Restaurant Cal Paradís de la Vall d’Alba, Raúl Resino del Restaurante Raúl Resino de Benicarló i Alexandra Herrador i Emmanuel Carlucci del Restaurante Atalaya d’Alcossebre.

Ha sigut una sessió culinària ràpida en la qual cada cuiner ha preparat un dels seus plats estrela en tan sols 35 minuts. Miguel Barrera ha optat per unes textures de carxofa amb tòfona, dos productes representatius de la província de Castelló, que ara estan en temporada. «Alguna cosa molt nostra, per la qual cosa es coneix a la nostra gastronomia fora de la província de Castelló», ha manifestat el xef.

Per part seua, Raúl Resino ha explicat als assistents que «he portat a Fitur la mar de Castelló», per al que ha preparat una caixeta, a la qual ha donat «una cocció natural, diferent a l’habitual i molt personal». La caixeta és un mol·lusc que a la vista té l’aparença d’una pedra, la carn de la qual és similar a la d’una clòtxina «de color blanc».

Finalment, els xefs de Atalaya, Alesandra Herrador i Emmanuel Carlucci, han cuinat un llagostí de Vinaròs passat lleugerament per la planxa i acompanyat amb un element cruixent que s’elabora a partir de les potes, mesclat amb caviar i recobert amb un mantell que crea amb l’oli dels caps, acompanyat amb una salsa termidor «a l’estil Atalaya, a partir d’un caldo de galeres».

El president de la Diputació, José Martí, ha manifestat que Castelló és «una província per a provar-la» i ha felicitat els cuiners amb estrela Michelin per l’exquisidesa dels plats que han elaborat hui en Fitur i «per tot el que fan perquè la província de Castelló siga reconeguda com un territori en el qual es pot gaudir d’excel·lents experiències gastronòmiques».

En similars termes s’ha pronunciat la diputada de Turisme, Virginia Martí, qui s’ha referit als xefs de la província com «els nostres millors ambaixadors gastronòmics».

Directe