Colomer lliura el distintiu acreditatiu de Municipi Turístic a l’Ajuntament de Peníscola

La localitat es converteix en el setè destí de la Comunitat que aconsegueix aquesta condició

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha lliurat aquest dimecres a l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, el distintiu que acredita al destí la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha reconegut l'”esforç que fet Peníscola per superar totes les exigències del nou estatut del municipi turístic, que pretén reconèixer a les ciutats que basen la seva economia en la indústria turística” i ha ressaltat “l’actitud proactiva de Peníscola” per a millorar la qualitat turística del municipi.

En aquesta línia, ha recalcat que “Peníscola és tot un referent turístic per a la província de Castelló i per a tota la Comunitat Valenciana, i aquest certificat reflecteix l’esforç de la ciutat i del seu ajuntament”.

Per part seva, l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha agraït a Fracesc Colomer la disposició i l’agilitat en el lliurament del reconeixement, ja que “aquesta resolució es va signar fa tan sols dos dies” i ha ressaltat que “a més d’estar molt bé ser dels primers municipis que obtenim aquesta declaració, l’important és que millora el finançament per a oferir millors serveis per a atendre millor els turistes”, per la qual cosa ha agraït el suport de la Generalitat.

Peníscola és el setè destí de la Comunitat Valenciana, després de Benidorm, València, Gandia, Benicàssim, Cullera i El Campello que ha complert la nova mètrica del model de municipi turístic, d’acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació en la Llei del nou Estatut de Municipi Turístic, el Decret 5/2020 que regula aquesta figura.

Beneficis i compromisos de ser Municipi Turístic

Les localitats reconegudes com a turístiques per aquest estatut tindran finançament especial per a compensar l’esforç econòmic que suposa atendre la població turística que reben.

L’Estatut preveu dues possibilitats, d’una banda tindran atenció preferent en les línies de foment econòmic de la Generalitat, les polítiques d’infraestructures o activitats de promoció turística.

I d’altra banda, tindran vies de finançament específiques mitjançant convenis concrets i dins del Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana.

El municipi que obtingui l’Estatut turístic assumeix els compromisos inclosos en el Codi Ètic del Turisme Valencià i ha de complir a més amb una sèrie d’obligacions per a mantenir la seva condició. Entre altres, destaca el fet d’oferir informació turística i la senyalització, protecció i promoció dels recursos turístics.

Així mateix, ha de comptar amb un pla de mesures per a la sostenibilitat i la qualitat del turisme i la qualificació del personal vinculat al sector. El municipi turístic ha de treballar cap a la gestió com a destinació turística intel·ligent i aprofitar instruments com la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

A més, ha de posar en marxa sistemes de qualitat com els que promou Turisme CV a través de Qualitur, així com col·laborar amb mitjans municipals en les inspeccions contra l’intrusisme que realitza la Generalitat.

Directe