El ple de Morella aprova la creació del Consell del 55 Sexenni

El festiu local elegit pel 2024 serà Dijous Sant

El ple de novembre va aprovar, aquest dijous, la constitució del Consell del 55 Sexenni. D’ell en formaran part representants dels gremis, esglèsia, associació de la Marededéu de Vallivana, i membres dels partits polítics en representació municipal. Estarà presidit per l’alcalde Bernabé Sangüesa, com a vicepresidents queden mossén José Angel Pitarch i el regidor de festes Javier Amela; Lara Buj, adminstradora de Vallivana, Rhamses Ripollés pel grup socialista, Jesús Ortí, pel Partit Popular i Ana Belen Soro, pels independents. Completen el Consell els enllaços de cadascun dels gremis.

El Consell contempla les àrees de coordinació, promoció cultural, tradicions, comunicació i disseny, promoció turística, infraestructures i serveis, i voluntaris i participació. En altre punt, en referència al Sexenni també es va aprovar les bases per al concurs de cartells del Sexenni.

En aquesta sessió també es va modificar la composició del Consell de Turisme que a partir d’ara estarà compost per Bernabé Sangüesa, com a president el regidor de turisme Javier Amela, Rhamsés Ripollés, Jesús Ortí i Ana Belen Soro, representant a cadascun dels grups polítics, i Amparo Quesada com a Tècnic de turisme. L’alcalde, a més, va designar a altres 8 membres: Mari Carmen Escuder, Eva Borras, Carlos Gutiérrez, Soraya Dolz, Lara Buj, Ana Isabel Gorro, i Silvia Ferrer. El Consell de Turisme es completa amb els 10 representants de l’associació d’empresaris turístics Asetmico.

Es tractaven a continuació les dos mocions presentades pel grup socialista: La primera la presentava la regidora Mari Carmen Escuder al voltant del 25-N. La següent feia referència al que contempla el projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any vinent en el que es refereix a la Residència i al Centre de Dia. El retall contemplat, 400.000 euros respecte a aquest exercici, va fer que el grup socialista demanara un ple de caràcter extraordinari la passada setmana, que no va rebre contestació. La regidora Ana Belen Soro, va proposar, al respecte una sèrie de modificacions en la moció socialista. Sobre aquesta qüestió el regidor del PP, Jesús Lecha, va demanar tranquil·litat.

Al final, després del debat, tots els punts del plenari van ser aprovats per unanimitat. També les festes locals per a l’any vinent, que finalment seràn el dijous 28 de març (Dijous Sant), i el 26 de desembre, Nadalet.

Directe