Morella proposa el Dijous Sant com a festiu local

L’equip de govern proposarà esta data al ple municipal d’esta vesprada junt amb el dijous 26 de desembre

El passat 8 de novembre, l’Ajuntament de Morella llançava una consulta popular online per a triar un dels dies festius locals de l’any 2024. Així, la data més votada ha sigut el dijous 28 de març, Dijous Sant, amb un resultat de 49 vots, el 17,2% del total en una votació molt ajustada. Així, l’equip de govern proposarà esta data, junt amb el dijous 26 de desembre quan les morellanes i morellans celebren el segon dia de Nadal, conegut com a Nadalet.

En la votació, han participat al voltant de 300 persones i s’han retirat alguns vots per no identificar-se correctament de forma intencionada. El 28 de març ha estat la més votada, seguida del dilluns 8 de gener amb 46 vots i el divendres 5 de gener amb 44 vots. Altres opcions han rebut menys vots com el dimarts 27 d’agost amb 36 vots, el dijous 31 d’octubre amb 35, el dijous 5 de setembre amb 29 i el dilluns 21 d’octubre amb 16. La ciutadania també tenia l’opció d’aportar altres dates, com ho van fer 30 persones.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “ha sigut la primera consulta popular que hem portat a terme i ha tingut molta participació” de manera que “portarem la proposta més votada al ple d’esta vesprada i aprovar els festius de l’any 2024”. L’edil ha explicat que “es tractava d’una consulta no vinculant, però que ens ajuda a prendre decisions sobre alguns temes junt amb la participació de les veïnes i veïns”. Finalment, ha recordat que “després d’esta, hi haurà més consultes per a fomentar la participació contínua en estos aspectes que afecten la ciutadania directament” i ha remarcat que “podem dir que aquesta ha estat la prova, però estem preparant altres consultes per a fer-les més extensives a la gent i amb altres temes de gran rellevància per al poble”.

Directe