L’Ajuntament de Vilafranca vol buscar noves vies per mantindre oberta la Marie Claire

El consistori aprova en ple, per unanimitat, una declaració institucional

L’Ajuntament de Vilafranca ha celebrat en la vesprada d’aquest dijous una sessió de caràcter extraordinari i urgent davant del comunicat emés per part de l’empresa propietària de la Marie Claire on pràcticament s’anuncia el tancament de la fàbrica, en el qual l’equip de govern, en representació de tota la gent del poble anuncia que es solidaritza amb els treballadors davant d’aquesta difícil situació.

L’empresa Marie Claire rebut, durant els darrers anys, tal i com apuntava l’alcaldessa en funcions de Vilafranca Sílvia Colom, “diferents ajudes públiques per mantenir l’activitat laboral en una de les zones més afectades per la despoblació de tota la Comunitat Valenciana”.

Els tres grups polítics que a hores d’ara encara formen el consistori aproven diversos punts, entre els que es troben “instar a la direcció de l’empresa a complir els acords signats amb la Generalitat Valenciana per a mantenir l’activitat industrial a Vilafranca”.

A més, acorden “instar a les administracions a mantindre el suport a Vilafranca i a l’empresa Marie Claire i obrir noves vies que pugen mantenir l’activitat industrial al municipi, treballant conjuntament en fer un pla de reconversió industrial que li done estabilitat i puga permetre mantenir població”.

En tercer lloc, acorden “traslladar aquesta declaració a l’empresa Marie Claire, a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de Castelló”.

Suport de tots els pobles
de la Mancomunitat

Finalment, l’alcaldessa en funcions ha afegit que aquesta declaració serà enviada també al govern d’Espanya per tal d’intentar trobar ajudes a nivell de fons europeus. Cal destacar també que la Mancomunitat Comarcal Els Ports, amb el recolzament de tots els municipis que la conformen s’ha adherit a aquesta declaració de l’Ajuntament de Vilafranca.

Directe