L’Ajuntament de Morella, en contra de la modificació del projecte de Forestalia

Avui s’ha publicat al BOE per a sol·licitar l’autorització de construcció i declaració d’utilitat pública dels parcs d’Aragó i la MAT fins a Morella

La subestació de Fraiximeno, en una imatge recent

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat avui l’anunci amb què l’Àrea d’Industria i Energia de la Subdelegació del Govern de Terol sotmet a informació pública la sol·licitud de modificació de l’autorització administrativa prèvia i la de construcció i declaració d’utilitat pública dels parcs eòlics d’Aragó i la línia d’evacuació de molt alta tensió (MAT) fins a Morella.

Pel que fa a la comarca dels Ports, este projecte afecta els termes municipals de Cinctorres, Portell i Morella, pels quals transcorre la línia, la qual travessa diferents terrenys d’explotacions agropecuàries i habitatges, així com pot influir en els aqüífers d’aquesta zona.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “reiterem el rebuig es este projecte, el qual no té en compte els habitatges i les explotacions, paratges naturals i zones protegides que hi ha en el seu traçat” i ha afegit que “des de Morella ens oposem a la declaració d’utilitat pública”. L’edil ha explicat que “hem sol·licitat que ens traslladen les modificacions plantejades amb detall, ja que no disposem d’elles”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

Rhamsés ha afirmat que “donem tot el suport a les famílies i explotacions afectades per esta línia de molt alta tensió que travessa el nostre territori” i ha remarcat que “quan tinguem tota la informació, ja que per falta de transparència de l’empresa no l’hem pogut conéixer, acordarem les accions a emprendre junt amb les persones afectades”.

Cinctorres també
s’oposa

L’Ajuntament de Cinctorres també ha expresat el seu rebuig al projecte en un comunicat publicat en els seus canals oficials, en el que recorda que no respecta les proteccions ambientals i patrimonials del terme de Cinctorres, el paratge natural municipal de la Rambla Celumbres, ni tampoc contempla les diferents edificacions, sobretot vivendes, que no compleixen la distància mínima establerta legalment, respecte de la línia. En el text el consistori fa constar que estudiarà tota la informació i reitera el seu suport als veïns afectats. També la formació política Independents per Morella s’oposa a la MAT de Forestalia.

Cal explicar que el projecte de Forestalia, al contemplar tant els parcs eòlics com la línia d’evacuació de molt alta tensió (MAT), afecta dues comunitats autònomes com són la d’Aragó i la Comunitat Valenciana.

Directe