Independents per Morella rebutja la MAT de Forestalia

En un comunicat deixen clar que també estan en contra de "tots els macroprojectes que pretenen acabar amb el model de vida rural"

Avui s’ha publicat el BOE fent el pas previ a la declaració d’utilitat pública per al projecte de Forestalia al Maestrazgo i la línia d’evacuació amb una MAT fins a Fraiximeno. Des d’Independents per Morella “volem denunciar esta barbàrie i assegurem que farem tot el que estiga al nostre abast perquè aquest projecte no es dugue a terme. No ho defensarem ni deixarem sense rebatre les mentides que des de l’empresa s’estan fent arribar als pobles afectats”.

Els i les afectades pel mateix, “comptaran sempre amb tot el suport i lluita activa d’aquesta agrupació d’electors tant dins com fora de les institucions. Ens recolzarem en ajuntaments i altres organismes veïns que estan lluitant perquè açò no arribe a ser mai una realitat. El projecte afecta de ple al mas de Fraiximeno, dins del terme municipal de Morella, on volen fer fora les dues famílies que allí hi viuen afectant els seus recursos, paisatge i salut”.

“Considerem que aquest projecte és una aberració per al nostre territori sense cap justificació que no siga purament especulativa, pel que demanem a les administracions que no permeten que ferisquen greument al nostre territori”, al que afegeixen que “com ha de tindre un major dret una empresa milmilionària que la família que porta treballant la seua casa durant generacions? Davant d’una situació així un Ajuntament no es pot quedar en l’equidistància, ha d’actuar i donar suport amb tota la força administrativa, jurídica i política als veïns i veïnes afectats. No és suficient estar “en contra de la modificació del projecte energètic de Forestalia”, s’ha d’actuar. Nosaltres ho farem!”

A més, diversos membres de l’equip de Independents per Morella “participaran aquest dissabte en la manifestació que hi ha a la Castelló per a reclamar una defensa del territori davant el colonialisme energètic i les macroplantes d’energies renovables que destrossen el nostre territori. La concentració començarà a les 11 hores del dissabte 20 de maig a la farola de Castelló per arribar fins la plaça Maria Agustina.”

Directe