L’Ajuntament de Morella treballa en la creació de nous habitatges a l’Hostal Nou

El consistori ha adquirit una parcel·la en aquest emplaçament i se suma a una iniciativa privada que vol desenvolupar alguna unitat d’actuació

L’Ajuntament de Morella treballa en el procés de compra de vivenda i crear un parc públic destinat a ús social. Ara, ha adquirit una parcel·la a l’Hostal Nou on construir habitatges amb aquesta finalitat, els quals s’uniran als dos ubicats al carrer El Sol de Morella i a La Pobleta amb el pla d’ajudes de la Generalitat Valenciana “Recuperem Llars”. A més, també hi ha una iniciativa privada interessada en la construcció d’habitatges a l’Hostal Nou.

Fa uns anys es va modificar la normativa del sòl de l’Hostal Nou. Així, algunes zones d’aquest emplaçament van canviar de ser sòl industrial a residencial i es van plantejar diverses unitats d’edificació. El consistori vol unir la iniciativa privada junt amb la possibilitat d’executar la parcel·la municipal adquirida i crear nova vivenda.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “millorar l’accés és una necessitat i una prioritat” i ha afegit que “treballem, per una banda, en fomentar la rehabilitació dins del nucli històric aconseguint ajudes i el suport de l’oficina Xaloc de vivenda i, per l’altra, facilitant el desenvolupament de noves vivendes”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

L’edil ha explicat que “les característiques de Morella, com les d’altres municipis rurals, dificulten l’accés a la vivenda, la qual cosa pretenen revertir amb estos projectes”.

L’oficina Xaloc de vivenda de Morella ofereix diferents serveis com el d’informació, assessorament i tramitació d’ajudes. Actualment, hi ha diverses subvencions relacionades amb l’habitatge per a facilitar l’accés a persones joves o la millora d’eficiència energètica i aïllament tèrmic entre altres. Es pot contactar amb l’oficina a través del telèfon 670 090 483 o al correu electrònic oficinavivenda@morella.net.

Directe