Morella posa en marxa l’oficina Xaloc de vivenda

Per donar suport en la tramitació d’ajudes tant de rehabilitació com de lloguers socials

La dificultat de l’accés a l’habitatge és un problema agreujat en molts municipis de la Comunitat Valenciana. Així, l’Ajuntament de Morella, junt amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, van acordar fa uns mesos crear una oficina Xaloc en la localitat. D’aquesta manera, avui ha iniciat la seua activitat l’oficina que té l’objectiu d’afavorir l’accés a la vivenda i portar endavant, amb el màxim d’ajudes possibles, tant la millora dels habitatges, com l’adquisició o el lloguer.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’oficina de vivenda Xaloc volem que siga una eina molt important per a totes aquelles persones en la recerca de vivenda en propietat i lloguer, així com per a la rehabilitació d’aquestes”. L’edil ha explicat que “aquesta augmentarà la recerca i obtenció dels nous programes d’accés a l’habitatge, ja siguen de la Generalitat Valenciana o altres fons com els europeus”. Rhamsés també ha comentat que “l’accés a la vivenda és una problemàtica estesa en molts municipis i també afecta Morella, de manera que amb aquesta oficina busquem començar a revertir la situació actual”.

Aquest matí, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, junt amb el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, han mantingut la primera reunió amb l’arquitecta coordinadora de l’oficina. També han estat presents el personal tècnic de l’àrea d’obres i de benestar social.

L’oficina Xaloc s’ha posat en marxa avui i oferirà el seu servei des de l’Ajuntament de Morella de manera presencial. A més, també es pot contactar amb aquesta a través del telèfon 964 16 00 34. Cal recordar que els exàmens per a cobrir les places d’arquitectura i administració es van realitzar el passat 9 de setembre i es van presentar al voltant de 40 persones. Una vegada realitzada la prova, es va continuar amb el procés de selecció fins a l’obertura de l’oficina.

Directe